Igra na dan – Jamaica

Slijedeća igra i turistička destinacija za ovaj tjedan je Jamaica, društvena igra izdana 2007. godine. Igru su dizajnirali Malcolm Braff, Bruno Cathala i Sébastien Pauchon. Port Royale je u sedamnaestom stoljeću bio jezgra okupljanja i transakcija za britanske pirate. Sada je turistička atrakcija za avanturiste.

U ovoj igri svaki igrač odabire ulogu jednog od ponuđenih gusara koji se okupljaju u luci Port Royal da bi se utrkivali oko otoka Jamaice. Svaki krug prvi igrač baca dvije kockice koje zatim raspoređuje na dnevnu, odnosno noćnu akciju na ploči. Svi igrači istovremeno odabiru jednu od svojih kartica i izvrše akcije prema odabranim znakovima.  Ova nagrađivana igra je namijenjena za dva do šest igrača, ali topla preporuka je za maksimalni broj igrača.

Elementi utrke balansiraju se sa istraživanjem uvala i skrovišta u kojma se nalazi blago. Kako nije sve blago jednako vrijedno niti korisno, potreban je određeni element sreće pri istraživanju i rješavanju ukletog blaga. Život pirata nikada nije bio dosadan, svako polje na ploči ima određene zahtjeve koje igrač mora platiti. Nekada se radi o zlatu za podmićivanje ili hrani za gladne gusare. Prava zabava počinje kada se dva igrača nalaze na istom polju, jer tada dolazi do bitke. Pobjednik bitke odabire nešto od blaga ili opreme koju poraženi igrač posjeduje. Igrači ne mogu umrijeti, niti biti izbačeni iz igre. Pobjednik u igri je onaj koji prvi oplovi cijeli krug i ima najviše zlata.

Broj igrača: 2-6

Očekivano vrijeme igranja: oko sat vremena

Preporučeni suigrači: jednako zabavna za djecu 8+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.