Igra na dan – Carcassonne Amazonas

Za neke čudake godišnji odmor predstavlja više od pukog izležavanja na nekoj plaži i odmaranja općenito, pa kao uvod za avanturističku temu sljedećeg tjedna predstavljamo vam igru Carcassonne Amazonas. Jedna od nekoliko igara u franšizi Carcassonne izdanih za samostalno igranje. U klasičnom europskom stilu postavljanja pločica egzotična tema ipak lijepo dolazi do izražaja, a pločice i vizuali su nedvojbeno ljepši nego u onom od klasičnog Carcassonne stila.

Radi se o jednom od novijih izdanja iz 2016. godine, a dizajner igre je Klaus-Jürgen Wrede kao i u originalnom izdanju Carcassonne. Igra je namijenjena igranju u dva do pet igrača, a dinamika igre najbolje dolazi do izražaja s četiri igrača. Igrači su istraživači koji svojim čamcem kreću u otkrivanje bogate flore i faune Amazone. Uz otkrivanje pločica same rijeke, moguće je otkrivanje i naselja uz rijeku, šuma te manjih i većih pritoka. Svaka pločica donosi potencijalne bodove za različite vrste životinja, zdjela egzotičnog voća u naseljima i broja riječnih rukavaca i pritoka.

Igra završava kada su sve pločice postavljene, a igrači čiji su brodovi stigli najdalje u istraživanju glavnog toka rijeke dobiju bonus bodove. Pločice su izrađene od čvrstog kartona, a ostale komponente su drvene. Prepoznatljivi dizajn i mehanika franšize zasjali su jarkim bojama i lijepim ilustracijama.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: nešto više od 30 min

Preporučeni suigrači: obiteljska igra za djecu 8+ i odrasle

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.