Avantura zvana Titani u 5 na 5

 

Početkom rujna prošle godine Klub Titan Atlas pozvan je na audiciju za kviz 5 na 5.

 

5 na 5 jest obiteljski kviz RTL televizije poznatiji kao Family Feud  – vrlo je zabavan i (navodno) nije potrebno posjedovati veliko znanje za sudjelovanje u njemu.

U kvizu sudjeluju dva tima od pet članova s kapetanom. Kviz se sastoji od šest krugova, tj. od pet krugova za oba tima i jednim dodatnim krugom za pobjednički tim. Pobjednički tim može osvojiti dnevnu nagradu od 2500 kn, a u dodatnom krugu dnevni jackpot od 5000 kn. Svaki tim koji pobjedi ima priliku obraniti svoj naslov u iduće četiri epizode, odnosno dok ne izgubi.

Postavka kviza je sljedeća: 100 stanovnika Hrvatske zamoljeno je da kaže svoj stav/asocijaciju/mišljenje o nečemu, a ekipe pogađaju odgovore* koje su anketirani dali. U prvom i drugom krugu traži se šest najčešćih odgovora, u trećem i četvrtom krugu traži se pet najčešćih odgovora, a bodovi se računaju dvostruko, dok se u petom krugu kviza traže četiri najčešća odgovora, a bodovi se računaju trostruko. Nakon petog kruga igre, tim koji je osvojio više bodova osvaja već spomenutu dnevnu nagradu i igra šesti krug za dnevni jackpot.

Pobjeda ovisi o brzoj reakciji i dobroj procjeni odgovora koje su anketirani dali o određenom pojmu/situaciji/pitanju.

* Netočni odgovori ne postoje! Svi odgovori se prikupljanju i koriste kako bi se ustanovila bodovna ljestvica vezana za svaki odgovor na svako pitanje.

 

 

prva postava

Prva postava tima Titani

 

 

Ovo je naša priča… priča hrabrih Titana 🙂

 

Prva postava hrabrih Titana koja se odlučila baciti u avanturu “blamirajmo se za Klub javno na televiziji i pritom zabavimo” bila je u sastavu: Aleta, Mario, Mile, Kristina B. i moja malenkost. 

No, kad smo dobili datum(e) snimanja u listopadu, Aleta je zbog posla morala odustati, jer je oblikovanje mladih umova važnije od zabave (prvo škola onda igra!) kao i njezina zamjena Marko. Tužna srca i visokih kriterija (pun intended) bacili smo se u potragu za novom zamjenom. Moram priznati bilo je teže nego što smo očekivali. Nitko se više nije htio družiti s nama. Morala sam odriješiti kesu i upalilo je. Smilovala nam se Kristina L. i pridružila timu.

 

 

 

Ako niste stigli pogledati epizode prošli ponedjeljak i utorak, ne brinite, još stignete klikom na sljedeće poveznice – prva epizoda i druga epizoda, a bit će uskoro postavljene i na youtube kanalu Kluba pa ćete ih moći gledati do Mile volje (pun intended, again).

 

Titani u 5 na 5

Druga postava tima Titani u avanturi zvanoj 5 na 5

 

Na put avanture krenuli smo u ranu zoru, kao i svaki pristojni Hrvat i Hrvatica na putu za bijeli Zagreb grad, autobusom u 4:30. Dočekao nas je odličan vozač s izvrsnim kombijem i odvezao na tajnu lokaciju zagrebačkog podzemlja. S obzirom da smo uranili od uzbuđenja skoro dobra dva sata, odlučili smo se okrijepiti u Kino klubu i malo ubiti oko. Na putu do studija smo se umalo izgubili, jer putokaza nigdje nema, no sva sreća na arsenalu vojnih vozila koji čuva RTL televiziju i produkciju, tako da smo znali da smo na pravom tragu do ulaza, a kad jednom prijeđete taj prag nema više povratka, više ništa nije isto. Magija za koju ste do tada znali o televiziji nestaje. I počinje nova.

U prvoj emisiji kviza susreli smo se s Amerima, predstavili su nam se kao zagrebačka zlatna mladež koja brani naslov, a u emisiji prije nas rasturila je drugi tim i nije im dopustila da skupe niti jedan bod. Neprijatelje nikad ne smijete podcjenjivati! Kako je kviz krenuo tako smo i mi krenuli… prema dolje ili smo pak ostali stajati na mjestu, nisam sigurna koji opis je točniji, ali nakon savladane treme, svjetala studija i Dreletove pojave te riječi mudrosti uspjeli smo se trgnuti i pobijediti, no od sreće smo prestali razmišljati i izgubili smo brzu lovu. U drugoj pak emisiji kviza 5 na 5 susreli smo se s Kuglicama, ženama, majkama, kraljicama i kuglašicama s Plitvica, a kad se nađete u društvu takvih diva ne možete ne isključiti mozak i poslati ga na pašu te se smjestiti ugodno u njihovo krilo i zagrljaj. Izgubili smo. Nije nam bilo bitno. Zabavili smo se. Zaista smo se zabavili. Pričali smo o kokošima, seksu triput na dan, korektoru kao dijelu šminke, mušketirima i još koječemu na televiziji i nisu nas cenzurirali. Kreveljili smo se, gestikulirali, plakali i smijali. Ali i umorili i žaželjeli rodnog kraja i krevetića. Klopali smo na račun kuće, a kuhao nam je Matija iz Wok by Matija (tko ga ne zna, nije dobro jeo u Zegeu), bili smo dobro zbrinuti. Upoznali smo mnogo ljudi čija imena naravno nismo upamtili, ali smo upamtili trenutke i riječi mudrosti koje su bitnije. Doživjeli smo toliko avantura da možemo pričati o njima do sljedećeg snimanja, a i onog nakon toga, jer najteže od svega bilo je šutjeti, šutjeti čak pet mjeseci do objave prve emisije pa znate li vi što je to, sve ostalo bilo je lako!

Preporučamo svima iz Kluba da se odvaže i krenu našim stopama. Bodrit ćemo vas i navijati za vas i smijat vam se i s vama i snimati emisiju i objaviti ju i premotavati nazad-naprijed i prigovarati i prozivati i posvađati se i sve što ste i vi radili nama i više od toga.

Preporučamo je svima i izvan Kluba, jer jednom se živi pa što ne biste živjeli s iskustvom nastupanja u kvizu 5 na 5 sa suzom u očima i osmijehom na licu.

 Lijep pozdrav od prve kapetanice tima Titani.

 

 

Kristina L.
Drele i ja
Kristina B.

P.S. Dame iz tima Titani odlučile su se ponovno prijaviti i okušati u novim izazovima kviza 5 na 5 u jednoj od idućih sezona i željele bismo otići kao all girls tim… Do tada pssst o tome i nasmijte se malo uz video dolje. 😉

 

About Martina Plaščak

Po struci Informatolog, a u duši Renaissance woman :) nema toga što ne radim i što ne bih probala, samo da mi je nekoliko dana da o tome promislim, napravim analizu, proguglam i istražim, prespavam i raspravim kako sa sobom tako i sa svih mojih 7 savjetnika, jer čovjek nije otok, ali treba znati uživati u samoći.
Bookmark the permalink.