Colt Express

Colt Express 2

11. srpnja, 1899 oko 10 sati, Union Pacific Express je izašao iz Folsoma sa 47 putnika. Nakon nekoliko minuta, na krovu su se začuli pucnjava i trčanje. Naoružani banditi su došli pokrasti poštene građane i uzeti im novce te dijamante. Hoće li uspjeti ukrasti torbu tvrtke Nice Valley Coal s tjednim plaćama, unatoč tome što je pod zaštitom maršala Samuela Forda? Hoće li banditi uspjeti u naumu dok jedni drugima podmeću smicalice?

Colt Expressu u ulozi ste bandita koji pljačkaju vlak dok se nadmećete s ostalim banditima, a vaš cilj je, naravno, postati nabogatiji bandit Starog Zapada. Igra se sastoji od pet rundi, a svaka runda od dvije faze:

  • Faza 1: Smišljanje Igrači odigravaju 2-5 akcijskih karata na hrpu, dok su karte s licem na dolje ili gore ovisno o zadatku. Umjesto da igrač odigra kartu može povući tri nove karte iz svoga špila.
  • Faza 2: Krađa Karte se odigravaju redom kojim su igrane, a igrački planovi često budu uništeni zbog akcija drugih igrača!

Igra se odigrava u 3D vlaku u kojem se igraču kreću iz jednog vagona u drugi, trče po krovu, udaraju šakama jedni druge, pucaju jedni na druge, kradu od putnika ili mame maršala da se pomakne. Vlak posjeduje zadataka koliki je broj igrača, a svaki vagon posjeduje jedan dio vreća s dolarima, dijamante ili torbe sa plaćom.

Igrači počinju sa šest karata u ruci, svaka s jednom od akcija. Na početku runde otkriva se karta sa zadatkom, koja pokazuje broj karata što se odigravaju tijekom runde; također hoće li te karte biti odigrane licem na dolje ili gore, individualno ili u parovima; te što se događa na kraju (npr. svi banditi na krovu će se pomaknuti bliže lokomotivi). Možete pokupiti plijen, dijamante ili vreće s “krađa” kartom dok ste u ili na vagonu ako se ispod vaših nogu nalazi takav plijen — no, kako svi to žele, morat ćete se kretati, udarati i pucati da biste otjerali ostale. Možete udariti samo one koji su u istom vagonu kao i vi, a kada to napravite, tome banditu ispada jedan plijen na pod i leti u susjedni vagon.

Svaki igrač posjeduje lika s drugom posebnom sposobnosti, tako što možete početi igru sa ekstra kartom, igrate prvu kartu sa licem na dolje ili ako pucate u nekog odmah ga i odbacite u susjedni vagon.

Možete pucati samo u susjedne vagone ako ste u vagonu (ili bilo koga na vagonima ako ste gore), a kada to napravite, dajete im jednu od svojih šest karata s mecima; ta karta mu ulazi u špil, što je u budućnosti potencijalno mrtva karta te će morati povlačiti karte umjesto da ih igra. Ako maršal završi u istom vagonu kao i vi, najvjerojatnije jer su ga drugi banditi namamili, rado će vam dodjeliti jedan neutralni metak.

Na kraju igre, onaj tko je otpucao najviše metaka dobiva 1,000 dolara kao i prava na hvalisanje, a tko je skupio najviše dolara pobjeđuje!