Novi format ZFIF kviza

Što je to ZFIF?

ZFIF je kviz iz područja znanstvene fantastike i fantazije u kojima mogu sudjelovati svi članovi Kluba i koji se održava nakon Sukoba Titana, našeg događaja na kojem igramo igre na pločama. Teme su razne od Harryja Pottera i Star Warsa do Terminatora. Nakon svakog održanog kviza, pobjednik sa najviše bodova dobiva slatku nagradu. Nagrade će biti i veće svakih deset kvizova, kada ćemo povećati nagradni fond. Deseti kviz je Finalni ZFIF. Okušajte se u kvizu i pokušajte saznati koliko je zaista vaše znanje znanstvene fantastike i fantazije!

ZFIF

ZFIF
Picture 1 of 1

Pravila:

Nakon najave iz kojeg područja znanstvene fantastike i fantazije se kviz održava sudionici moraju imati pri sebi papir i olovku.

Voditelj će čitati pitanja te tri do četiri odgovora za svako pitanje. Pitanja neće biti ponavljana. Sudionici imaju 5 do 15 sekundi, ovisno o milosti voditelja, da napišu odgovor. Odgovor može biti broj, slovo ili riječ.

Nakon što je kviz završio, sudionici predaju potpisane liste odgovora sa strane. Nakon toga svi uzimaju listu sa odgovorima s hrpe, no ne smije biti njihova. Tada će voditelj pročitati pitanja i svi zaokružuju točne odgovore.

Nakon što su svi završili, prebrojavaju se točni odgovori i pobjednik dobiva slatku nagradu (odnosno pobjednici ako dijele prvo mjesto), te dobiva 2 boda u utrci za Finalni ZFIF. Drugi po bodovima dobiva 1 bod.

Finalni ZFIF:

Finalni ZFIF će podijeliti dodatne nagrade. Svi koji su skupili bodove kroz sudjelovanje će u početku Finalnog ZFIF-a imati te bodove kao bonus na sve bodove koje će skupiti tijekom Finalnog ZFIF-a. Finalni ZFIF neće biti kviz samo za one koji su do tada skupili najviše bodova, nego za sve, ali će oni koji su dosada skupili bodove imati prednost.

Arhiv dosadašnjih ZFIF natjecanja:

1. ZFIF

2. ZFIF

Promjene:

Novi format će biti kviz u kojem se natječu timovi, svi članovi tima će biti nagrađeni bodovima. Timovi se zapisuju prije početka samoga kviza i mogu biti od dvije do četiri osobe u timu. Timovi ne moraju biti isti za svaki kviz, no ne mogu se mijenjati članovi tima tijekom kviza. Novi voditelj serije je Ana Bortić, a specifična promjena je i početak kviza, koji će biti prije nego počne Clash of the Titans.