7 Wonders

Igrači su vođe sedam velikih gradova Antike. Skupljaju resurse, ostvaruju trgovačke rute te razvijaju svoju vojnu snagu. Grade gradove i stvaraju čuda arhitekture koja će nadvladati izazove vremena.

7 Wonders traje tri doba. U svakom dobu, igrači dobiju sedam karata iz jednog doba, biraju jednu od njih te tada ostatak daju igraču do sebe. Igrači otkrivaju izabrane karte istovremeno, plaćajući resurse koju si im potrebni ili na neki drugi način razmjenjuju dobra s drugim igračima (svaki igrač posjeduje posebne ploče sa specijalnim mogućnostima neke civilizacije, a ploče su dvostrane). Igrači tada nastavljaju s izborom nove karte, a taj proces se nastavlja dokle god igračima ne ostane samo jedna karta u ruci. Igra završava nakon tri doba.

U suštini je 7 Wonders razvojna kartaška igra. Neke karte imaju efekte koji se odmah izvrše, dok druge daju nadogradnje ili bonuse kasnije tijekom igre. Zatim tu su karte koje daju sniženja ostalim kartama. Postoje karte koje igračima daju vojnu snagu i oni mogu nadjačati susjede te tako zaraditi pobjedničke bodove dok će susjedi zaraditi negativne bodove. Karte se igraju odmah nakon izbora i uvijek ćete znati koje karte vaši susjedi igraju te kako će njihov izbor utjecati na vas. Karte se predaju lijevo-desno-lijevo tijekom triju doba, pa morate paziti na oba susjeda.

Iako je na kutiji od igre napisano da je igra za tri do sedam igrača u uputama se nalazi i službena varijanta za dva igrača.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.