Valeria: Card Kingdoms

Uskoro ćemo u Smileu imati postavu igara s kojima će se članovi moći igrati, a koje spadaju u Print and Play kategoriju. Jedna od tih igara je i ova misaona društvena igra s kartama nazvana Valeria: Card Kingdoms.

Zemlju Valeriju napale su legije čudovišta. Vi i vaši prijatelji Vojvode morate regrutirati građane te kupovati područja da biste izgradili svoje Kraljevstvo i uništili opasna čudovišta što lutaju po Valeriji.

Valeria: Card Kingdoms igra je na ploči koja se igra u dva do četiri igrača i ostavljat će poznati dojam svim igračima koji su navikli na igre sa špilovima. Karte koje kupujete rade za vas tijekom vaše runde, no i za vrijeme rundi drugih igrača.

Za vrijeme svoje runde, bacate dvije kocke i aktivirate karte građana s brojevima na kockama i njihovim zbrojem. Nakon što napravite dvije akcije, ostali igrači mogu aktivirati svoje građane s tim istim bacanjem. Akcije koje se mogu izvesti su: kupovina građana, kupovina područja, umlaćivanje čudovišta ili uzimanje zlata, odnosno mane.

Mlaćenje čudovišta izvodi se tako da se zbroji snaga koju trenutno imate i po volji koliko potrošite mane protiv snage čudovišta.

Drugi igrači za vrijeme vaše runde imaju pravo na samo jednu akciju. Igrač s najviše pobjedničkih bodova na kraju igre pobjeđuje.

 

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.