Varijacije na svakodnevicu

dominic wilcox sleeping bed

Rad Dominica Wilcoxa predivna je kombinacija razmišljanja izvan okvira.

cost saving fence designs

duel use coffin workstation

Često nepraktične i definitivno tek u teoriji, ideje koje pronađete u ovoj knjizi od 128 strana kao i na njegovom blogu itekako su zanimljive. Predstavljene u obliku nacrta i crteža, izazvat će vas na gledanje svijeta iz drugog kuta.

variations on normals

ladder escalator playful design

Od mobilnih ograda i motoriziranih ljestvi, do kockastih grašaka i uredskih lijesova, uvijek je prisutan element funkcionalnosti (kao i dizajna), no i zaigranosti u svakoj ideji.

square peas genetically modified

yoyo bungie system design

Za to kako je došlo do toga da napiše ovu knjigu autor je izjavio: “Uvjerio sam sâm sebe da postoji bezbroj neotkrivenih izuma oko nas. Samo moramo otvoriti oči. Neke od mojih ideja nastale su promatranjem ljudskog ponašanja. Također sam brojne ideje dobio prilikom surfanja.”

scarf with integral propeller

variations on normal static

Wilcox živi u Londonu, no školovanje je završio na Royal College of Art i Edinburgh College of Art.  Više o njegovoj knjizi i njegovom radu možete pronaći na njegovom websiteu.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.