Igra na dan – Legendary: Buffy The Vampire Slayer

Legendary: Buffy The Vampire Slayer

Neke od trenutno najpoznatijih igara koje koriste mehanike izgradnje špila karata (deckbuilding) su svakako izdanja Legendary. Sve je počelo izdanjem Legendary: A Marvel Deck Building Game 2012. godine, koje se temelji na likovima is svijeta Marvelovih stripova. Za ovu igru je izašlo preko petnaest dodataka s raznim popularnim likovima poput ovogodišnjeg izdanja i Legendary: World War Hulk. Osim za Marvelove junake, ovaj sistem igre pokazao se vrlo lako primjenjivim i na neke druge franšize poput Alien serijala filmova Predator, Firefly te ovogodišnji novitet X-Files izdanje. Mi smo vam odlučili predstaviti izdanje s temom Buffy ubojice vampira.

Osim kartica, kojih ima 500 komada po igri, u kutiji se u svakoj verziji nalazi i posebno dizajnirana podloga za igranje koja postavljanje igre uvelike olakšava. Budući da se radi o igri koja se temelji na popularnom serijalu iz devedesetih, vizuali su preuzeti iz same serije. U igri se nalazi pregršt poznatih i malo manje poznatih likova iz sedam sezona, koliko je serija trajala. Na igračima je velik izbor likova koje mogu odabrati za igru. Budući da je igra kooperativna igrači su primorani surađivati i pomagati jedni drugima. Sve Legendary igre se koriste istim mehanikama s nekoliko pojedinosti koje su prilagođene tematskoj podlozi.

Legendary: Buffy The Vampire Slayer – vizuali iz televizijske serije

Legendary: Buffy The Vampire Slayer, kao i sve ostale igre iz Legendary ciklusa, djelo su tvrtke Upper Deck Entertainment. Ova verzija je relativno nova i izdana je tek prošle godine. Sve igre moguće je igrati u grupi do pet ljudi ili samostalno. Zbog jezične zavisnosti i tema sve verzije su originalno osmišljene za nešto stariju publiku četrnaest godina i više, ali je zbog kooperativnih mehanika dovoljno pristupačna i nešto mlađim igračima. Predviđeno vrijeme trajanja igre je od pola sata do sat vremena ovisno o strateškim sposobnostima igrača.

Legendary: Buffy The Vampire Slayer – negativci

Broj igrača: 1 – 5

Očekivano vrijeme igranja: od 30 do 60 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 14+ i odrasle

Legendary: Buffy The Vampire Slayer

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.