Igra na dan – Star Realms

Star Realms – igra za dva igrača

Postoji nekoliko kartaških društvenih igara koje su u vrlo kratkom roku popularizirale mehanike izgradnje špila karata i inspirirale velik broj novih društvenih igara. Star Realms je kartaška igra koja je osvojila tržište 2014. godine, osvojivši mnoge nagrade i nominacije. Potencijal mehanizama i tema koje je ova igra donijela nastavlja se razijati kroz godine pa su tako dvije godine poslije izašle čak dvije igre koje dijele mehaniku s ovom igrom, ali se temom razlikuju od znanstveno-fantastičnih brodova i planeta. To su profilirana Cthulhu Realms i dosta popularna Hero Realms, koja i sama ima nekoliko dodataka.

Star Realms je igra koja je četiri godine nakon svoga izlaska i dalje visoko na ljestvici strateških igara. Prvobitno je osmišljena za igru u dva igrača, ali je uz posebna pravila otvorena mogućnost igranja u četiri igrača. Kroz godine su izlazile razne promotivne kartice i dodaci za igru, od kojih je najnoviji ovogodišnji serijal Star Realms Command Deck. Od vrlo jednostavnih početaka, ovu igru danas dopunjuju različiti dodaci, od kojih su neki jednako veliki kao i početna igra i mogu se igrati i samostalno.

Star Realms Colony Wars

Star Realms su dizajnirali Robert Dougherty i Darwin Kastle. Ova igra je vrlo kompaktna i idealna za putovanja i druženja u prirodi jer ne zahtijeva puno prostora. Početna kutijica s kartama dovoljna je za dva igrača. Za igru u četiri igrača potrebne su dvije početne igre. Glavna mehanika igre je izgradnja špila karata, a svi dodaci i promotivne kartice uglavnom se mogu ubacivati u početnu igru po želji. Vrijeme trajanja igre je vrlo dinamično, pa je tako manje od pola sata dovoljno za cijelu igru. Igra je osmišljena tako da ćete poželjeti više od jedne partije. Zbog jednostavnosti i igrivosti, igru mogu igrati i djeca od osam i više godina, ako im jezična barijera nije problem.

Broj igrača: 2 (4)

Očekivano vrijeme igranja: do pola sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 12+ i odrasle

Star Realms – vrste kartica

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.