Knjige s naše police – Greyhawk Classics

Greyhawk je fantastični svijet osmišljen za priče i igranje Dungeons & Dragons avantura. Premda nije prvi takav fikcijski svijet (prvi je kampanja Blackmoor) , svakako je jedan od najutjecajnijih. Greyhawk je bio bitan dio razvija RPG-ova u razdoblju od 1972. do 2008. godine. Cijeli jedan svijet nastao je iz pera samog Garyja Gaygaxa i jedne njegove tamnice ispod dvorca, na koji je nadograđen prvo obližnji grad Greyhawk, a zatim i ostatak svijeta. Neke od najpopularnijih i legendarnih avantura vezane su za Greyhawk, pa stoga ne čudi kako je izdana cijela serija romana pod nazivom Greyhawk Classics.

U serijalu je izdano ukupno sedam knjiga u razdoblju od 1999. do 2002. godine. Naslovi romana su redom: Against the GiantsWhite Plume MountainDescent into the Depths of the EarthThe Temple of Elemental EvilQueen of the Demonweb PitsKeep on the BorderlandsThe Tomb of Horrors. Te su priče ostavile dubok dojam na mnoge igrače i još uvijek služe kao inspiracija za nova izdanja društvenih i video igara.

Na našoj polici nalaze se tri knjige iz serijala Greyhawk Classics – White Plume MountainDescent into the Depths of the Earth  i  Queen of the Demonweb Pits autora Paula Kidda. Za sve koji su zainteresirani što se još nalazi na našoj polici možete pogledati na našu Goodreads policu – POLICA –  ili obratiti nam se upitom putem stranice ili Facebook grupe.

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.