Igra na dan – Bring Your Own Book

Sljedeća igra za opuštanje više će se svidjeti knjigoljupcima. Bring Your Own Book je zabavna društvena igra izdana 2015. godine. Počela je kao jedna od mnogih ideja s Kickstartera. Od traženih 13 tisuća dolara, na koliko je autor ocijenio troškove proizvodnje, uspjela je privući čak nešto više od 55 tisuća.

Dok je Kickstarter verzija mračnijeg i elegentnijeg vizuala ponudila igru samo za američko tržište, i ostatak svijeta ju može nabaviti u vizualno šarenijem i malo dorađenijem izdanju. Princip igre je izuzetno jednostavan i osim dobrog poznavanja engleskog jezika ova igra će za svakog igrača zahtijevati da, kao što sam naziv kaže, ponese knjigu. Na karticama se nalaze pojmovi, fraze ili izrazi koje igrači trebaju pronaći u svojim knjigama prije nego što vrijeme istekne. S obzirom da se radi o igri za zabave, sama pravila i varijante igranja vrlo su fleksibilni i mogu se prilagoditi različitim grupama igrača. Knjige koje igrači trebaju ponijeti mogu varirati, od romana, kuharica, riječnika ili pak dječjih slikovnica i udžbenika.

Uz varijantu u kojoj svaki igrač traži zadani pojam u knjizi koju je sam ponio, postoje varijante u kojima igrači kroz nekoliko krugova prosljeđuju knjige jedni drugima. S obzirom da je bodovanje prilagođeno broju igrača i ovisi o igračima i njihovim razmišljanjima, ova igra će se više cijeniti zbog faktora zabave. Uz vrlo malo pripreme, lagano se može prilagoditi raznim grupama igrača, pa čak i za sat lektire u školi. Igra je originalno namijenjena igranju u grupi od tri do osam igrača što je prikladno i za manje čitalačke klubove, a trajanje igre je oko pola sata na više.

Broj igrača: 3-8

Očekivano vrijeme igranja: oko pola sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 8+ i odrasle

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.