Igra na dan – Cottage Garden

Jedna od prošlogodišnjih igara za opuštanje je i Cottage Garden koju je osmislio Uwe Rosenberg. Ako su vas ikada fascinirale tajne majstora vrtlarstva ili ste pak vidjeli jednu od onih britsnkih dokumentarnih serija o uređenju vrta koje su se prikazivale i na domaćim malim ekranima, ovo je igra za vas. Ova igra nudi igračima da u okviru dva polja naprave svoj vrt.

Polja su kvadrati pet puta pet. Na poljima se nalazi određeni broj već priređenih lončanica i sadnica koji se boduju. U sredini stola igračima se na izbor nude gredice cvijeća raznih tetris oblika. Osim raznih vrsta cvijeća, na gredicama se također pojavljuju lončanice i mali plastenici. Za popunjavanje onih nezgodnih rupa na polju igrač uvijek može posegnuti za lončanicama koje se nalaze u kolicima na sredini stola ili pak iskoristiti pločicu mačke kao popunu za bilo koje polje. Nakon što je polje popunjeno u cijelosti, boduju se lončanice i mali plastenici i označavaju na dodatku, koji svaki igrač dobiva posebno. Prva osoba koja iskoristi tri puta po dvadeset lončanica može u svome vrtu postaviti košnicu sa pčelama koje vrijede dodatne bodove. Igra završava kada netko popuni peto polje.

Ova igra djelujue vrlo opuštajuće i svidjet će se ljubiteljima slagalica i tetris igara. Može se igrati kao samostalna igra ili u društvu s još troje igrača. Vizuali su šareni i lijepo ilustrirani, a pločice s mačkama nude različite ilustracije mačaka na izbor koje su tu isključivo raznovrsnosti radi i među njima nema nikakve druge bitne razlike. Ova društvena igra vrtlarenja traje u prosijeku do sat vremena, a prilagođena je za igranje i djece i odraslih.

Broj igrača: 1-4

Očekivano vrijeme igranja: oko sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 6+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.