Igra na dan – Kodama: The Tree Spirits

Sljedeća igra u ovom opuštajućem predzadnjem tjednu kolovoza je Kodama: The Tree Spirits. Poput grčkih drijada, kodame su u japanskoj mitologiji dobri duhovi koji žive u stablima. Cilj ove simpatične društvene igre iz 2016. godine je uzgojiti drvo koje će dobiti naklonost kodama.

Na početku igre svaki igrač dobiva četiri nasumične kartice sa željama raznih koadama. Igrači kroz tri godišnja doba razvijaju grane svoga stabla, dodavajući kartice i skupljajući bodove za krijesnice, cvijeće, gljive, crviće, zvjezdice, pa čak i oblake koje okupe oko svojih grana. Radi se o pomalo deksteričnoj igri u kojoj svaki igrač mora strateški dodavati kartice svojem drvetu određenim rasporedom. Na kraju svakog godišnjeg doba, igrači otkrivaju jednu od četiri kartice sa željama kodama i prema njoj ostvaruju bodove.

Ova jednostavna igra za dva do pet igrača uvelike ovisi o veličini stola na kojem se igra, jer svaki igrač mora imati dovoljno prostora za razvijanje grana svoga stabla. Očekivano trajanje je nešto preko pola sata, a tema je prilagođena obiteljskom igranju djece i odraslih. Ovisno o kompetitivnosti samih igrača i njihovom tempu, jednako je zabavno igranje u slučaju da su svi igrači odrasli.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: malo više od pola sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 8+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.