Igra na dan – Castles of Mad King Ludwig

Castles of Mad King Ludwig je društvena igra izdana 2014. godine. Pokupila je nekoliko nagrada i hrpu nominacija u velikom broju kategorija za nagradu Golden Geek 2014. godine. Kao nadahnuće za ovu igru poslužio je dvorac Neuschwanstein, koji se nalazi u Bavarskoj.

Igrači se stavljaju u uloge najodvažnijih graditelja u doba kralja Ludviga II. Suočen s nepovoljnom politikom svoga doba, odlučio je sagraditi dvorac u kojemu će se moći osjećati kao pravi monarh. Zbog njegovog povlačenja u svijet fantazije, o njemu su kružile svakakve glasine. Zadatak igrača je sagraditi dvorac koji će osvojiti ludog kralja Ludviga II i osigurati si naslov najboljeg graditelja svoga doba. Igrači se svaki krug izmjenjuju u ulozi glavnog graditelja koji postavlja razne vrste prostorija i nadogradnji na aukciju. Ovisno o tome koliko je dobro ocijenio vrijednosti ponuđenih prostorija, s toliko će maraka raspolagati na aukcijama drugih igrača. Kralj Ludvig II je iznimno zahtjevan, pa tako nekad više voli okrugle nego četvrtaste prostorije. Za svaku igru se nasumično izvlače prohtjevi kralja Ludviga II i njegove preferencije.

Igrači sa svakom nadogradnjom svoga dvorca ostvaruju određene bodove. Osim kraljevskih spavaonica i vrtova, tu su još i smočnice, razne čudne podrumske prostorije, sobe za opuštanje i razonodu te sve drugo što jednom dvorcu treba. Nakon što se broj pločica s ponuđenim vrstama prostorija potroši, graditelj koji je najbolje pogodio ukus kralja Ludviga II prema svim zadanim kategorijama osvaja najviše bodova. Ova igra može se igrati samostalno ili u kombinaciji do četiri igrača. Očekivano vrijeme trajanja igre je oko sat i pol, a u njoj jednako uživaju mladi i stari.

Broj igrača: 1-4

Očekivano vrijeme igranja: oko sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.