Igra na dan – Chaos in the Old World

Društvena igra Chaos in the Old World djelo je dizajnera Erica M. Langa. Ova igra, izdana 2009. godine, smještena je u svijet Warhammer fantazije. Pozadina ove igre prožeta je kroz nebrojene romane i igre, kako one sa minijaturama, pa tako i videoigre.

U ovoj igri igrači preuzimaju uloge bogova iz svijeta Warhammera i strateški se bore da bi proširili svoj utjecaj i dokazali svoju nadmoć nad drugima. Jedna od posljedica ove bezobzirne borbe je i neposredno uništavanje zemalja na ploči. Svako od četiriju božanstava, čije uloge preuzimaju igrači, postiže ciljeve na drugačiji način. U ovoj igri za dva do četiri igrača niti jedan od ponuđenih bogova nije blag ni dobronamjeran. Khorne je Krvavi bog koji voli krvoproliće i žar borbe, Nurgle je Kužni bog koji svojim utjecajem širi bolesti, Tzeentch je Prevrtljivi bog koji koristi magiju za planiranje urota i uplitanje u sudbine, Slaanesh je Zavodljivi bog koji navodi u napast užitka i boli.

Igrači imaju na izbor po tri vrste figurica koje pomiču po ploči i tako šire svoj utjecaj. Osim figurica i kartica, koje su drugačije za svakog, igrači su u mogućnosti evoluirati sve tri vrste figurice. Bitke se odigravaju uz bacanje kockica. Ova fantastična strateška igra doživjela je i jednu nadogradnju – ekspanziju Chaos in the Old World: The Horned Rat Expansion, koja dodaje mogućnost igranja petog igrača. Preporuča se igranje u maksimalnom broju igrača s navedenom ekspanzijom zbog boljeg balansa među igračima. Osim što se natječu za nadmoć i dominaciju, igrači su prisiljeni strateški utjecati jedni na druge, jer ako samo jedan bog izmakne kontroli, ostali će brzo izgubiti. U stilu ostalih Warhammer igara, figurice će osvojiti sve one koji vole bojati minijature. Ova napeta igra traje do dva sata, a zbog sadržaja koji nije primjeren za djecu, preporuča se igranje s odraslim igračima.

Broj igrača: 2-5 ( sa ekspanzijom)

Očekivano vrijeme igranja: oko dva sata

Preporučeni suigrači: igra za odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.