Igra na dan – Lords of Xidit

Lords of Xidit je igra, koja je isto kao i igra Seasons, smještena u Kraljevstvu Xidita. Igrači preuzimaju uloge mladih plemića kraljevstva – Idrakysa i kreću u pohod okupljanja junaka za borbu protiv korumptiranih bića koja napadaju gradove kraljevstva Xidit. Pozadinska priča ove igre otkirva fantastičan svijet koji se proteže kroz nekoliko igara izdavača Libellud. Za sve igre koje dijele ovaj fantastični svijet dizajner je Régis Bonnessée, a autori ilustracija su Xavier Gueniffey Durin i Stéphane Gantiez, što stvara vizualnu dosljednost i prepoznatljiv uzorak.

Svaki igrač ima svoju pločicu na kojoj, koristeći se sistemom kotačića, programira svojih šest poteza u jednoj rundi. Potezi mogu sadržavati putovanje raznim vrstama cesta, regrutaciju junaka, borbu protiv čudovišta ili odmor. Svaki krug igrači istovremeno otkrivaju svoje programirane poteze i odrađuju ih jedan po jedan. To može dovesti do raznih komičnih situacija jer se igrači natječu za junake i nagrade, koje donosi pobjeda nad čudovištima. Potrebno je strateški razmotriti moguće poteze suigrača i osigurati najisplativiju reakciju. Sistem bodovanja je pri svakom igranju nasumično odabran prema trima kategorijama: novci, gradnja čarobnjačkih kula za obranu kraljevstva i pjesme bardova koje opjevavaju junačka djela koja je igrač odradio. Sve tri kategorije bitne su za pobjedu. Posebnu čar ovoj igri donose lijepo ilustrirani vizuali i lijepe plastične figurice, koje predstavljaju junake za regrutaciju, od seljaka s vilama i strijelaca, preko ratnika i svećenika do profesionalnih čarobnjaka. Svaka figurica ima svoj dizajn i boju.

Ovu igru iz 2014. godine moguće je igrati s dvoje do pet igrača, a preporuča se što veći broj igrača. Očekivano trajanje je oko sat i pol, a mehanika i sadržaj su primjereni za igranje djece i odraslih.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: oko sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.