Igra na dan – Forbidden Desert

Forbidden Desert je avanturistička igra za dvoje do pet istraživača izdana 2013. godine. Igra dolazi u prekrasnoj metalnoj kutiji s čvrstim plastičnim umetkom. Zadatak za neustrašive istraživače je otkriti legendarni leteći brod kojem su dijelovi zakopani u ruševinama tajnog grada usred pustinje.

U igri Forbidden Desert svi igrači igraju zajedno kako bi što prije otkrili sve djelove legendarne letjelice i sastavili je, budući da im je ona jedini prijevoz za izlazak iz pustinje. Ova igra pred igrače stavlja nemilosrdne pustinjske vrućine i pješčane oluje koje zatrpavaju otkrivene pločice. Oboružani pomalo steampunk opremom, igrači su prisiljeni strateški surađivati, jer ako samo jedan ostane bez vode na pustinjskom suncu, cijela misija propada i svi igrači su poraženi. Igra iskusnim igračima nudi više težina na izbor. U težim opcijama svaki igrač na kraju svoga poteza povlači više kartica nepogoda.

Za igranje se preporuča solidna ekipa od barem četiri igrača, jer svaki igrači pridonosi drugačijim sposobnostima. Osim potrebe za dobrom koordinacijom među igračima, igra je vrlo lagana za naučiti i mogu je igrati djeca 10+ i odrasli. Poput svoje preteče Forbidden Island, pokupila je dosta nominacija i nagrada diljem svijeta uključujući i osvojenu nagradu udruge American Mensa 2013.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: oko 45 min

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.