Igra na dan – Oceanos

Sljedeća igra koju vam želimo predstaviti je Oceanos. Izdana 2016. godine, ova igra namijenjena je igranju dvaju do pet igrača. Prepuna je šarenih ilustriranih detalja, koji kao da su iz nekog crtića. Svaki igrač je istraživač i lovac na blago u morskim dubinama. Kao svaki pravi istraživač morskih dubina, svaki igrač ima svoju podmornicu i posadu.

Igra se igra u tri faze. Istraživanje površine mora, dubina, te samoga dna. Svaka faza ima drugi snop kartica kojima igrači sastavljaju sliku mora koje su istražili. Kartice koje imaju na sebi više životinja i blaga, obično imaju na sebi i ilustraciju oka krakena. Igrač koji je u svakoj rundi prikupio najviše pažnje krakena izvlači pločicu koja mu donosi nekoliko negativnih bodova. Tijekom igre svi igrači će sakupljati bodove na osnovu vrsta morskih životinja koje su susreli, veličine koraljnih grebena kojeg su istražili i škrinja s blagom koje su pronašli njihovi ronioci. Svaki će igrač moći nadograditi i poboljšati kapacitete i mogućnosti svoje podmornice. Svaka je podmornicadrugačije dizajnirana, a dijelovi se nadograđuju uklanjanjem starih i dodavanja novih principom spajanja puzli. Za svakog igrača i podmornicu dizajn je malo drugačiji, ali svi imaju iste mogućnosti i nadogradnje na izbor.

Uz igru je priložen i mali blok za zapisivanje bodova prema svim kategorijama. Prilikom izlaska 2016. igra je bila nominirana za Golden Geek Best Family Board Game. Trajanje igre je nešto manje od sat vremena, a zbog prekrasnih ilustracija i jednostavnosti igre preporučena publika su djeca 8+ i odrasli.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: manje od 1 sat

Preporučeni suigrači: igra za djecu 8+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.