Igra na dan – T.I.M.E Stories

U društvenoj igri T.I.M.E Stories igrači su agenti koji putuju kroz vrijeme. Igra je izdana 2015. godine i namijenjena je igranju dva do četiri igrača. Igra je kooperativna i svi igrači igraju zajedno.

Sama igra je koncipirana kroz niz misija. Svaka misija odvija se u drugom vremenskom periodu. Temporalni agenti – u ovom slučaju igrači, putuju kroz vrijeme da bi preuzeli uloge osoba iz određenog vremenskog razdoblja. Putovanje kroz vrijeme donosi mnogo opasnosti i zahtijeva mnogo pripreme, pa će u slučaju manjeg broja igrača biti potrebno više pokušaja da bi se neke misije uspješno završile. Upravo zbog tog razloga preporučeni je broj igrača potpuni tim od četiri odrasle osobe.  Teme misija, ovisno o razdoblju i cilju, variraju od viktorijansko jezivih preko doba egipatskih faraona do scenarija sa zombijima i vanzemaljcima.

Mehanika i doživljaj same igre ovisni su o igračima i njihovoj zainteresiranosti i sposobnosti uživljavanja u svoga lika i u tome elementu se igra podudara s raznim RPG igrama poput “D&D s papirom i olovkom”. Koordinacija igrača i strateški pristup krucijalni su za pobjedu u ovoj igri. Misije su prepune zagonetki i zahtijevat će punu pažnju igrača. Preporučeni suigrači su odrasli, što zbog kompleksnosti same igre, što zbog tema pojedinih misija.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: ovisno o misiji i do 4 sata

Preporučeni suigrači: igra za odrasle

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.