Riddle Craft (2015.)

 

Zagonetka, prema Hrvatskom jezičnom portalu, pitanje je postavljeno dvosmislenim riječima, ono što treba pogoditi na temelju nejasna i dvosmislena opisa, a prema istom izvoru zagonetati znači postavljati zagonetke.

 

Priča…

Na arheološkoj ekspediciji pronalazite drevnu knjigu zagonetki koju ste duuuuugo tražili – no, nažalost, stranice su uništene do neprepoznatiljivosti. Ne očajavate dugo, već skupite dijelove zagonetki i zaputite se u lokalnu pivnicu kako bi s prijateljima održali natjecanje u dosjetkama i zagonetanju…

RC KAT kolaž

Riddle Craft je kartaška igra stvaranja i rješavanja zagonetki, odnosno točnije rečeno dosjetki i blefiranja.

Igrači zajedno stvaraju zagonetku po rundi. Zagonetka raste i postaje kompliciranija odigranom kartom igrača. Svaki igrač može odlučiti hoće li svojom kartom nastaviti zagonetku ili će izazvati nekoga da odgovori na nju. Bodovi se dijele ovisno o tome jeste li izazvali igrača, a on nije uspio odgonetnuti zagonetku, tj. izazvanom ako je uspio odgonetnuti zagonetku.
I to je to.

Riddle Craft

Igra završava nakon sedam rundi. Pobjednik je onaj tko je skupio najviše tokena na kraju igre.

Riddle Craft je igra za tri do šest igrača starijih od 12 godina, iako postoji i verzija za jednog do četiri igrača, naći ćete ju na kraju pravila, ako pročitate pravila do kraja. Predviđeno trajanje igre je 30 minuta, tj. pet minuta po rundi. Mislim da jednostavnija od ove igra kartama ne postoji. Sve što vam je potrebno jest sposobnost brzog razmišljanja, dosjetki, blefiranja i p-p-p-poker face, p-p-p-poker face (znam da ste pjevali ;)) U nastavku pogledajte kako je izgledao kratki tutorial igre na Clash of the Titans i samo igranje.

Riddle Craft igra kartama debitirala je 2014. godine na Board Game Geek Card Game Design Contest, osvojila je prvo mjesto u kategoriji velikih kartaških igara (55+ karata) kao i drugo mjesto u kategorijama The Most Creative i Voter’s Choice.

P.S. Igru je moguće osim kupovine i isprintati kod kuće 😉 putem idućih poveznica https://www.thegamecrafter.com/games/riddlecraft i http://boardgourd.com/games/riddlecraft/