15 najboljih igara na ploči napravljenih u 2014!

Izdvajamo 15 igara s kojima smo se susreli ili se želimo susresti, a izdane su ove godine! Među njima su i već recenzirani Camel Up, te neke igre s kojima smo se igrali na našem Clash of the Titans događaju kao što su Castles of Mad King Ludwig i King of Tokyo. Ove igre su dokaz koliko napreduje industrija igara na ploči iz godine u godine. Nalazimo se u zlatnom dobu igara na ploči.
best-board-games-01-1214-lgn

Sheriff of Nottingham

Igra koja je zasnovana na podmićivanju, moljenju i laganju u lice drugih igrača!

best-board-games-02-1214-lgn

Myth

Iako Myth posjeduje sve dijelove klasične igre na ploči, uključujući ploču i karte, sličnija je igrama kao što su Dungeons and Dragons nego igri na ploči.

 

 

 

best-board-games-03-1214-lgn

Quantum

Tehnički, Quantum je izašao kasno u 2013, no igra je prošla nezapaženo. To je velika šteta, jer je sama igra puna bacanja kocki, a s dodatkom svemirske opere i jako zabavna.

best-board-games-04-1214-lgn

Star Realms

Proizvod koji je uspješno izašao iz Kickstartera 2013, Star Realms je brza i balansirana igra za dva igrača—ili više, ako kupite još koji set karata. Igrači kupuju zvjezdane brodove i svemirske stanice, stvarajući špil za igru.

best-board-games-05-1214-lgn

Five Tribes

Igra je tematski smještena u arapski svijet, četiri igrača uzimaju svaki različito obojene dijeliće igre i slažu na ploči koja podsjeća na šah. Taktičko nadmudrivanje i osjećaj za strategiju prevladavaju u ovoj igri.

best-board-games-06-1214-lgn

King of New York

Više nego samo dodatak na uspješan original King of Tokya, King of New York (osmišljen od strane tvorca Magic: The Gatheringa Richarda Garfielda) je samostalni nastavak super zabavne igre.

best-board-games-07-1214-lgn

Camel Up

Ovu igru smo prethodno recenzirali i ne moramo posebno hvaliti. Super zabavna igru za sve uzraste.

best-board-games-08-1214-lgn

Splendor

Brza igra, jednostavna za naučiti, te matematički zahtjevna, Splendor je izuzetno zarazna strategijska igra.

best-board-games-09-1214-lgn

Dead of Winter: A Crossroads Game

Post apokaliptična igra preživljavanja u divljini punoj zombija. Da li moramo još nešto objasniti?

best-board-games-10-1214-lgn

Istanbul

Istanbulu, igrači su trgovci na Istanbulskoj tržnici—šetate se oko 16 dijelova tržnice dok kupujete, prodajete i upravljate svojim asistentima.

best-board-games-11-1214-lgn

Marvel Dice Masters: Avengers vs. X-Men

Marvel Dice Masters podsjeća na stare Marvel vs. Capcom arkadne naslove: naravno, puno stiskanja po joysticku i cijela lepeza ludih$% poteza.

best-board-games-12-1214-lgn

Heroes of Normandie

Hrabrost i slava? Tu je. Non-stop zabava? Tu je. Ubijanje nacističkih vojnika? Tu je u ogromnoj količini.

best-board-games-13-1214-lgn

Smash Up: Science Fiction Double Feature

Smash Up: Science Fiction Double Feature nije igra sama za sebe, nego dodatak na super zabavni Smash Up. Kao i u originalu, igrači kombiniraju dva špila da bi kontrolirali što više arena. Recimo samo da vam vojske mogu biti Čarobnjaci Biljke ili Cyborg Majmuni!

best-board-games-14-1214-lgn

Imperial Settlers

Nemojte ih pomiješati sa Settlers of Catan, ova igra u stilu animiranih filmova će zabaviti do četiri igrača dok vode nacije kao što su Rimljani, Barbari ili Japanci. Igrači na smjene uzimaju karte i onda koriste resurse na kartama da bi uništili svoje protivnike.

best-board-games-15-1214-lgn

Castles of Mad King Ludwig

Jedna od najneobičnijih igara ove godine će do četiri igrača posjesti za arhitektski stol te obrazložiti plan za gradnju dvorca Ludog Kralja Ludwiga. Super zabavna i jedinstvena igra!