Pathfinder

Pathfinder Society Organized Play je globalna fantasy kampanja koja Vas stavlja u ulogu Pathfinder Society (PFS) agenta, legendarnog saveza istraživača, arheologa i avanturista posvećenih otkrivanju i zabilježavanju najvećih misterija drevnoga svijeta opsjednutog magijom i zlom.


Uporište kampanje je Absalom, Grad u Središtu Svijeta, koji se nalazi na velikom Unutarnjem moru, na planinskom otoku Kortos. U svojim avanturama Pathfinderi za vrijeme igranja, uz putovanja u najzanimljivija i najegzotičnija mjesta na svijetu, istražuju mračne uličice i političke intrige Absaloma. U Pathfinder Society Organized Play igrate PFS člana, tražeći bogatstvo i slavu diljem cijelog Golariona. U isto vrijeme, Vaš lik radi za jednu od suparničkih frakcija unutar PFS-a, od kojih svaka ima svoje motive i tajne planove. Igranje je organizirano u sezone, kroz koje postupci Vas i Vaših kolega Pathfindera čine priču koja se konstantno širi. Sezone se sastoje od minimalno 28 scenarija (kratkih, četverosatnih avantura) smještenih u različitim egzotičnim lokacijama diljem Golariona.


U organiziranoj kampanji, Vaši likovi postoje u zajedničkom svijetu koji dijele s tisućama igrača širom svijeta. U svakoj PFS igri, Vaš lik prolazi kroz avanture na dva načina. Prvi su kratke avanture koje se prolaze unutar jedne sesije, koje su pojedine epizode u priči i traju četiri do pet sati. Drugi su duže avanture od nekoliko sesija, koje su i dalje jedna avantura, ali mogu trajati od osam do dvanaest sati igranja.
Svog lika možete povesti na bilo koji javni PFS događaj, bilo gdje u svijetu i dok se Game Master i Vaši suputnici možda mijenjaju svaki put kad igrate, Vaš lik napreduje kao i inače. Igranje u organiziranom okruženju pruža jedinstveno imerzivno iskustvo u kojem Vaši suputnici pridodaju dubini i karakteru svijeta kampanje. Također je to odličan način za stupiti u kontakt s lokalnim igračima, upoznati nove ljude i redovito igrati bez dodatne pripreme i organizacije rasporeda koje zahtijeva standardno igranje.


Jer se radi o organiziranom igranju, u kojem igrači dijele svijet, potrebna su dodatna pravila kako bi se osiguralo da svi igrači za stolom imaju slična iskustva, bez obzira tko vodi igru. Vodič kroz PFS organiziranu igru (The Guide to Pathfinder Society Organized Play) ističe ta posebna pravila te osigurava jednake prilike za sve igrače.
Svi PFS igrači moraju se registrirati na stranici paizo.com/pathfindersociety gdje će dobiti posebni PFS broj. Imajte svoj PFS broj pri ruci i nosite ga na svaki PFS događaj kojem prisustvujete.
Unaprijed pripremljeni likovi su dostupni na paizo.com/pathfindersociety ili kod vašeg lokalnog koordinatora, a možete i zatražiti koordinatora za pomoć u izradi svoga lika.

 

Dodatne informacije možete dobiti od članova našeg kluba ili na Facebook stranicama.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.