Što smo igrali? – Clash of the Titans 1. 3. 2019.

Crusaders: Thy Will Be Done

Jedna od igara koje smo po prvi puta imlali prilike zaigrati ovoga petka bila je Crusaders: Thy Will Be Done. Radi se o strateškoj društvenoj igri za dva do četiri igrača sa zanimljivim drvenim komponentama i srednjovjekovnom temom.

Scrabble

Na druženju ovoga petka pridružili su nam se članovi lokalne zajednice u potrazi za pojašnjenjima u igranju nekih klasičnih društvenih igara. Radilo se hrvatskom izdanu igre Scrabble. Originalna igra Scrabble puštena je u prodaju davne 1948. godine. Igra je od tada doživjela mnoga izdanja i lokalizacije na razne jezike.

Cottage Garden


Dašak ljetne atmosfere u proljeće unijela je igra Cottage Garden sa svojim pločicama u obliku slagalica i prekrasnim ilustracijama šarolikih gredica cvijeća i vrtnih dodataka. Cottage Garden prva je u nizu trilogije igara dizajnera Uwea Rosenberga koje dijele slične mehanike utrke popunjavanja ploča za igranje s prekrasno ilustriranim pločicama na temu godišnjih doba. Druge dvije igre su Indian Summer i Spring Meadow.

Histrio

Histrio je jedna od igara u vlasništvu Kluba koje smo dobili kao donaciju od naših članova. Radi se o igri iz 2016. godine dizajniranoj za dva do pet igrača. Igrači se uz pomoć kartica s antropomorfnim likovima natječu u okupljanju putujućih kazališnih trupa koje izvode komedije i tragedije.

Gugong

Gugong je jedna od prošlogodišnjih hit-igara koje smo donijeli sa sajma društvenih igara u Essenu. Ta strateška igra igračima daje veliki izbor mogućnosti za napredovanje prema pobjedi u zanimljivoj i napetoj utrci izmjene kartica poklona u Zabranjenom gradu kinsekoga cara.

Rolling Bandits

Jedna od manje zapaženih igara u izdanju Blue Orange Games iz 2018. godine – Rolling Bandits našla se na našim stolovima ovoga petka. Radi se o igri za dva do četiri igrača u trajanju do pola sata. Trajanje i jednostavne mehanike bacanja kockica čine ju savršenom za putovanja i kraća druženja.

Manhattan

Neke društvene igre u vlasništvu Kluba, poput 7 Wonders, vrlo često igramo na našim tjednim druženjima. Posebno nam je drago kada iz ormara s igrama posegnemo za nekom igrom koja se ne vidi tako često na našim stolovima. Ovoga puta jedna takva igra bila je Manhattan. Ta igra iz 1994. prošle je godine doživjela novo izdanje s modernijim vizualnim identitetom i naslovnicom koja je prilagođenija današnjoj publici. Manhattan je jedna od igara koju smo dobili donacijom i ovo nije prvi put da je neke naše članve iznenadila fino razrađenim mehanikama i igrivošću.

Spyfall 2

Od ostalih igara u vlasništvu Kluba ovoga petka zaigrali smo još i igre Spyfall 2 te PitchCar. Dok je Spyfall 2 igra za ležerna društvena okupljanja i koristi samo setove kartica s raznim mjestima, PitchCar je fizički zahtjevnija igra za koju je potreban dovoljno velik stol na kojem se igrači utrkuju u guranju drvenih žetona na sastavljenim pistama za utrkivanje.

PitchCar

Indigo je jedna od lagano nabavljivih apstraktnih društvenih igara u izdanju tvrtke Ravensburger, koja je poznatija po svojim slagalicama. Indigo koristi jednostavne mehanike postavljanja pločica.

Indigo

Za čarolije na našim stolovima pobrinula se društvena igra Witless Wizards. Ako je suditi po nasmijanim licima igrača i njihovim glasnim povicima, ova prošlogodišnja igra za dva do četiri igrača garantira zabavu u 15 do 25 minuta po partiji.

Witless Wizards

Pri kraju druženja na stolu se našla sve popularnija društvena igra iz prošle godine: Architects of the West Kingdom. U moru komentara, koji uključuju popularnost ostalih igara iz istog serijala, ljubitelje radova ilustratora Mihajla Dimitrevskog, sumnjivo manji format kutije igre i teške metalne novčiće koji dolaze uz igru, jedno je sigurno: uvijek se nađe netko zainteresiran za igru Architects of the West Kingdom.

Architects of the West Kingdom