Što smo igrali? – Clash of the Titans 31.8.2018.

Harry Potter: Hogwarts Battle – kraj naše igre na četvrtoj godini

Nakon prošlotjedne pauze zbog službenih događanja u prostorijama Gradske četvrti Retfala, ovaj petak smo se opet družili uz društvene igre. U našem gradu se održava Tjedan Harryja Pottera u sklopu događanja Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u kojem smo i mi sudjelovali u programu društvenih igara. Svaki dan smo prezentirali i učili nove grupe igrača igri Harry Potter: Hogwarts Battle. Stoga je jedna od prvih igara koje smo zaigrali ovaj petak i bila Harry Potter: Hogwarts Battle od koje smo napravili mali maraton. Uspjeli smo odigrati četiri igre prije nego su nas velike količine Dark Arts kartica i probrana hrpica negativaca iz svijeta Harryja Pottera porazili.

Ganymede

Zaigrali smo i igru Ganymede, koja je bila naša posljednja preporuka u seriji objava “Igra na dan” ovaj kolovoz. Prezentirali smo je igračima iz kluba koji su bili ugodno iznenađeni jednostavnim mehanikam i dužinom igre koja je u puna četiri igrača zaista trajala četrdesetak minuta.

Battle for Rokugan

Na drugoj strani prostorije ponovno smo zaigrali Battle for Rokugan. Battle for Rokugan postala je odabir igre za grupicu igrača koji više vole strateško-konfrontacijske igre.

Troyes

Prvi put smo u Klubu isprobali igru Troyes. Ta nešto starija igra iz 2010. godine s mehanikama bacanja kockica i postavljanja radnika impresionirala je naše igrače koji već razmišljaju na nabavci dodatka Troyes: The Ladies of Troyes.

Coup

Jedna od igara iz kategorije “party” igara koju smo sve ćešće primjetili na našim druženjima petkom svakako je Coup. Coup, koji je nemoguće odigrati samo jednom, uz mini maraton igre Harry Potter: Hogwarts Battle, bio je najigranija igra ovaj petak popodne.

Azul

Uz bok gore navedenim igrama dobro se držao i Azul, koji smo igrali na samom početku našeg ovotjednog druženja i s kojim smo večer priveli kraju. Premda smo ovoga petka odigrali nešto manje igara nego inače, počinjemo primjećivati ovogodišnje favorite i sve ćešća pojavljivanja favorita naših članova. O ovome ćemo svakako voditi računa kada dođe vrijeme za nabavu novih igara 🙂