Igra na dan – Harry Potter: Hogwarts Battle


Harry Potter: Hogwarts Battle

Posljednji tjedan kolovoza posvetili smo igrama koje svoju temu dijele s igrama na drugim platformama ili ideju crpe iz raznih knjiga ili filmova.  Budući da se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku uparvo ovaj tjedan obilježava tjedan Harryja Pottera, odlučili smo vam skrenuti pažnju na jednu tematski prigodnu igru: Harry Potter: Hogwarts Battle.

Harry Potter nezaobilazan je pojam popularne kulture, i ako već niste čitali knjige teško da vam je uspio promaknuti barem jedan od planetarno popularnih filmskih ostvarenja prema knjigama ovoga knjižnog serijala. Harry Potter: Hogwarts Battle kooperativna je društvena igra karticama u kojoj igrači biraju uloge likova iz bogatog čarobnog svijeta Harryja Pottera. Igra se, poput serjala knjiga, zasniva na sedam godina kroz koje se odvija radnja, dok se to kroz igru prenosi u sedam epizoda koje se nastavljaju jedna za drugom.

Harry Potter: Hogwarts Battle

 

Svaki od ponuđenih likova kroz igru razvija strategiju i pridonosi na vlasiti način. Svaka nova epizoda igre kronološki se nastavlja na prethodnu i donosi nove ciljeve i pravila. Od prve epizode igra se razvija i dobiva težinu, pa je stoga za pobjedu u zadnjih nekoliko epizoda potrebna strategija i suradnja svih igrača. Za ovu igru postoji nekoliko promotivnih kartica i jedan dodatak Harry Potter: Hogwarts Battle – The Monster Box of Monsters koji uvodi neke nove mahanike i jednog novog lika – Lunu Lovegood.

Harry Potter: Hogwarts Battle – The Monster Box of Monsters

Osnovna mehanika igre zasniva se na izgradnji špila kartica, koje svaki lik zasebno bira. Harry Potter: Hogwarts Battle potiče timski rad i svaki igrač ima mogućnost strateškog planiranja za zajedničku pobjedu. Premda se radi o relativno jednostavnoj igri, zbog jezične zavisnosti neki će igrači možda imati problema s iščitavanjem teksta na karticama.

Harry Potter: Hogwarts Battle

Harry Potter: Hogwarts Battle djelo je nekoliko dizajnera: Forrest-Pruzan Creative, Kami Mandell i Andrew Wolf. Ova igra je namijenjena igranju u dva do četiri igrača i vrijeme trajanja pojedinih epizoda varira od pola sata do sat. Igru je na tržište izbacila američka tvrtka USAopoly poznata po raznolikim verzijama igre Monopol i igrama koje su nastale na temu raznih popularnih filmova, serija i nekih drugih franšiza. USAopoly će krajem listopada prvi put donijeti svoje igre na sajam društvenih igara Essen Spiel u Njemačkoj tako da će zainteresirani i na taj način moći nabaviti ovu igru.

Broj igrača: 2 – 4

Očekivano vrijeme igranja: od 30 do 60 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 11+ i odrasle

Harry Potter: Hogwarts Battle