Igra na dan – Odin’s Ravens

Odin’s Ravens – drugo izdanje

Društvena igra Odin’s Ravens manja je obiteljska igra za dva igrača. U pozadini ove igre nalaze se motivi iz mitova nordijskih zemalja. Svaki igrač ima za zadatak pomoći jednom od dva Odinova gavrana, Huginu odnosno Muninu, da preleti svijet i vrati se što brže Odinu s vijestima iz svijeta. Igrači koriste kartice koje odgovaraju tipovima terena. Kartice na stolu su dvostrane i uz pomoć posebnih Lokijevih smicalica mogu se manipulirati u korist igračima. Dizajn i ilustracije daju dojam elegancije i tematski upotpunjuju igru i vrlo malen broj ukupnih komponenti. Od prvog pogleda pa do nekoliko odigranih partija, detalji vezani za narode sjeverne Europe polako će vam sve više dolaziti do izražaja.

Odin’s Ravens – drveni gavranovi i Loki kartica

Radi se o još jednoj vrlo jednostavnoj igri za dva igrača koja je kompaktna i prikladna za putovanja i odmore. Igrači se utrkuju pomažući svojem gavranu i pokušavaju prvi obići zadane terene na karticama. Odin’s Ravens igra je koju je davne 2002. godine izdala njemačka izdavačka kuća Kosmos dok je drugo izdanje ove igre 2016. godine izdao Osprey Games. U oba je navrata igra dobila nekoliko nagrada i priznanja.

Odin’s Ravens – kompaktna kutija

Igru je osmislio Thorsten Gimmler dok je na ilustracijama za oba izdanja radio Johan Egerkrans (čak i autori ove igre zvuče kao da bi se uklopili u skupinu vikinga!). Ova igra je osmišljena isključivo za dva igrača, ali je zbog jednostavnih mehanika i jezične nezavisnosti pogodna za igranje u krugu obitelji s djecom oko deset godina i više. Uz pristupačnost za početnike strateški će zadovoljiti i ljubitelje ponešto zahtjevnijih igara. Trajanje igre je do pola sata što je čini prikladnom za popunjavanje slobodnog vremena ili u pauzama dok čekate nove suigrače. Kartice drugog izdanja krase jednostavne i elegantne ilustracije dok i ostatak komponenti slijedi taj primjer.

Broj igrača: 2

Očekivano vrijeme igranja: do pola sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

Odin’s Ravens

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.