Igra na dan – Alien Artifacts

Alien Artifacts

Još je jedna igra s temom svemira i znanstvene fantastike u fokusu ovaj tjedan. Radi se o prošlogodišnjem novitetu Alien Artifacts. Znanstvenofantastična tema u igri je izražena i plastificiranim djelovima te posebnim uvodima u priču svake frakcije koja je igračima dostupna za igru.

Alien Artifacts – izbor igrivih frakcija

Radi se o strateškoj igri karticama u kojoj igrači istražuju planete i tehnologije te grade brodove i kolonije. Kartice su dvostrane i odluke igrača uvode dodatnu dinamiku u igru. Strategije za osvajanje bodova su raznolike i prilagodljive načinima igre različitih tipova igrača. Ova iznimno lijepa igra donosi doživljaj klasičnih 4X igara u relativno kratkom vremenu – do sat vremena.

Osim nekoliko promotivnih kartica za ovu igru izašla je ove godine i prvi dodatak Alien Artifacts: Discovery. Radi se o manjem izdanju, koje u igru uvodi novu vrstu resursa.

Izdavač igre je poljska tvrtka Portal Games a dizajneri su Marcin Senior Ropka i Viola Kijowska. Za ilustracije je zaslužan Evan Lee. Očekivano vrijeme trajanja igre je oko sat vremena a igra je namijenjena igranju djece 10+ i odraslih. Alien Artifacts namijenjena je igranju u grupi od dva do pet igrača.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: oko sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

Alien Artifacts 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.