Igra na dan – 8bit MockUp

8bit MockUp

Postoje društvene igre koje su osmišljene za igru u grupi igrača, ali se također svrstavaju u kategoriju “solitaire” igara, zbog mehanika koje svakom igraču pružaju mogućnost da nesmetano radi na svojem samostalnom dijelu igre. Ovakve društvene igre često su vrlo pristupačne novim igračima i broj igrača koji ih može igrati istovremeno je ograničen samo brojem raspoloživih komponenti za igranje. Što više primjeraka igre imate, to je već broj mogućih igrača koji je mogu igrati istovremeno. Neke od novijih igara koje koriste ovaj princip su prošlogodišnja igra NMBR 9 i ovogodišnja Welcome to…

Jedna od takvih igara je 8bit MockUp. U igri 8bit MockUp igrači se natječu u skupljanju bodova slažući pločice u različitim kombinacijama boja. Po principu klasične igre Bingo, svi igrači imaju jednake vrste pločica i jedan igrač nasumično izvlači jednu pločicu. Svi igrači navedenu pločicu mogu prema zadanim pravilima postaviti kako žele u odnosu na već postavljene pločice. Prema pozadinskoj priči, igrači preuzimaju uloge božanskih bića koja stvaraju svoje male svjetove. Bodovi se zbrajaju prema količini i vrsti završenih vodenih, šumovitih i pješčanih površina.

8bit MockUp

Prva verzija ove igre izdana je 2017. godine i odnijela nagradu za najbolju novu igru u Japanu i bila je osmišljena za igranje do četiri igrača. U drugom izdanju dodane su komponente za još jednog igrača, a broj igrača je ograničen isključivo dostupnim brojem komponenti. Dizajner ove igre je Toshiki Sato, dok je autor ilustracija, koje su napravljene po uzoru na grafiku starijih video igara, Tori Hasegawa. Očekivano trajanje igre je svega dvadesetak minuta, a zbog jednostavnosti i jezične nezavisnosti pogodna je za igranje s djecom 8+ i u krugu obitelji.

Broj igrača: 2-5 (uz više primjeraka igre broj igrača se može povećati)

Očekivano vrijeme igranja: 20 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 8+ i odrasle

8bit MockUp