Što smo igrali? – Clash of the Titans 6.4.2018.

I ovaj put druženje je počelo malim radnim sastankom ususret pripremama za Olympos. To nas ipak nije spriječilo da zaigramo hrpicu novih i zanimljivih igara. Igranje smo otvorili učenjem igre Explorers of the North Sea.

Unatoč novim igrama koje smo na prošlom druženju dodali igraonici kluba i ovaj put se na stolu našao stariji klupski favorit Ticket to Ride i novo donirani The Lord of the Rings: Journey to Mordor. Uz njih još je jedna od novo doniranih igara za klub Gum Gum Machine našla svoje mjesto na stolovima svježe zaigrana.

Tematski su nam se poklopile dvije igre za dvije različite grupe igrača. S jedne strane igrao se Mystic Vale sa svim mogućim ekspanzijama, koji je našim članovima toliko dobro poznat i omiljen da ga posjeduje veći broj igrača. Na drugoj strani igala se tik pristigla nova Kickstarter igra Groves, koja nas je osvojila svojim prekrasnim ilustracijama i zanimljivom “bag building” mehanikom.

Ponovno smo zaigrali i Betrayal at Baldur’s Gate, koja postaje jedna od rado igranih igara naših druženja petkom. Toj fantastičnoj roleplaying društvenoj igri se pridružio i Azul koji nas uvijek iznova oduševljava jednostavnim pristupom i pristupačnim mehanikama, a opet dovoljno kompleksnim strategijama koje jednako privlače nove i veteranske igrače.

Najigranija igra ovoga petka bio je još jedan novitet tek pristigao sa zadnjim paketom igara s Philiberta – Welcome To… Radi se o simpatičnoj manjoj igri gradnje s temom Amerike i baby booma pedesetih godina prošlog stoljeća. Mehanika zapisivanja olovkom na papir osigurava igrivost velikom broju igrača a pojedini “bingo” trenutci odjekivali su prostorijom cijelog posljepodneva. Igra je svojom jednostavnošću osvojila veliki broj igrača ovaj petak i nadamo se vidjeti je ponovno uskoro!

Druženje smo nastavili uz igru First Class, koju dugo nismo vidjeli na igranjima pa je stoga slijedilo ponovno upoznavanje i učenje za većinu igrača. Ova strateška igra s temom vlakova ima nekoliko tematski lijepo izvedenih dodataka i svima dragu “card drafting” mehaniku.

Druženje smo priveli kraju uz Harry Potter: Hogwarts Battle i još koju partiju Welcome to… Premda smo odigrali samo prve dvije godine Harry Potter: Hogwarts Battle, igra je pobudila veliko zanimanje i pohvale, te upite za ponovno igranje. Dodatak na igru Harry Potter: Hogwarts Battle – The Monster Box of Monsters nam još uvijek stoji neodigran jer smo još uvijek oduševljeni početnom igrom, ali vjerujem da ćemo ju uskoro ćešće viđati na Clash of the Titans druženjima petkom 🙂

Kakva su vaša razmišljanja o igrama koje smo igrali? Koje igre od navedenih biste htjeli zaigrati? Pridružite nam se već sljedeći petak popodne u prostorijama GČ Retfala 🙂

 

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.