Što smo igrali? – Clash of the Titans 16.3.2018.

Na ovom druženju naglasak smo stavili na učenju novih igara. Neke od igara su bile nove u klubu, dok su neke jednostavno dobile priliku kod nekih novih grupa igrača. I premda smo se ukupnim brojem igara vratili na njih desetak, u više slučajeva igrači su odlučili ponoviti gradivo i neke od igara zaigrati i po nekoliko puta za redom, što je opet dovelo do interesa drugih grupica za istu igru. U ovom slučaju najigranije igre Clasha bile su super nova i Kickstarter ekskluzivna Forest of Fate, te nešto starija ali jednako rijetka na igraćim stolovima Sator Arepo Tenet Opera Rotas: Malleus Maleficarum. Pa krenimo redom s igrama koje smo igrali ovog petka!

Druženje je počelo igrom Dinosaur Island, kojoj je izašala kampanja na Kickstarteru za novu ekspanziju – igru je trebalo odigrati i procijeniti zainteresiranost za novu ekspanziju i podržavanje navedenog Kickstartera! Osim što je tematski izuzetno privlačna, komponente su zabavne i impresivne. Sama kutija je jedna od fizički najtežih igara koje smo imali priliku donijeti na naša druženja petkom!

Popodnevno igranje nastavilo se uvijek rado igranim Seasons, za koji smo u aktivnoj potrazi za dodatkom Paths of Destiny – ako znate nekoga tko prodaje, molimo da nam se javite u komentarima 🙂 Seasons je i ovoga puta pobijedila naša domaća veteranka Ines, pa Vas otvoreno pozivamo da ju izazovete u ovoj igri ako mislite da ju možete pobijediti!

Kao jedan od noviteta u klubu odigrali smo nekoliko partija Forest of Fate i zaključili da ova mala, ali impresivna i zahtjevna igrica pruža više nego dobar izazov za sve ljubitelje kooperativnih avantura.

Dok su se ljubitelji velikih i epskih igara ovoga puta posvetili novoj Empires of the Void II, ljubitelji manjih igara došli su na svoje uz Honshu i Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail. Mystery of the Temples polako prelazi u jednog od favorita našeg druženja, tako da je za zainteresirane opet bilo prilike probati ovu simpatičnu igricu.

Za one koji su se od silnih novih igara pomalo zasitili od učenja novih pravila i igraćih kombinacija, na stolu se našao i dobar stari klupski Ticket to Ride, koji je klubu poklonila ekipa koja je sudjelovala u emisiji kviza Pet na pet. Uz nju se usporedno na jednom drugom stolu našla još jedna igra izdavača Days of Wonder – Quadropolis. Druženje smo priveli kraju uz Azul.