Što smo igrali? – Clash of the Titans 9.3.2018.

Ovaj petak Clash of the Titans obilježila je raznolikost igara – od onih starih i prokušanih klasika pa do tek pristiglih izdanja s Kickstartera. Popodne je počelo igrama Settlers of Catan, Laser Riders i Petrichor. Settlers of Catan je zbog neposlušnih kockica pružila igračima priliku da izoštre svoje vještine pregovaranja. Laser Riders je svojim retro-osamdesete izgledom i blještavim bojama ostavila zanimljiv dojam na igrače koji su igru prvi put isprobavali. Petrichor je nakon dugog putovanja tek stigla u Osijek i impresionirala dizajnom i mehanikom igranja.

Uz okupljanje članova koji su polako pristizali na stolovima se našla cijela četa manjih igara poput Mana Surge, Samurai Gardener i Onitama. Jedano od iznenađenja popodneva je bila i partija kartaške igre Yu-Gi-Oh.

Večer se nastavila izmjenom novijih izdanja igara favoritima. Na stolu se i ovog petka našla igra The Lost Expedition. Zaigrali smo i svima poznatu klupsku Ticket to Ride. Jedna skupina igrača je učila fantastičnu igru Taverna. Nakon početnog oduševljenja i nekoliko mjeseci izbivanja vratila se i igra Ex Libris, koja nas je i nakon završene partije uveseljavala unikatnim naslovima knjiga.

Sasvim slučajno na stolu se našla i igra Mystery of the Temples za koju su kampanje na Kickstarteru za američko tržište tek započele. Još jednom se pokazalo kako je nabavka ove igre na prošlogodišnjem sajmu Essen Spiel bila puni pogodak jer se igru trenutno uopće ne može nabaviti preko uobičajenih distributera. Osim što je izuzetno zabavna, igra je i prekrasno ilustrirana!

Kako se večer bližila kraju neki su se posvetili jednostavnijim igrama, pa se tako na stolu našla Splendor. Oni koji se nisu umorili niti nakon nekoliko sati intenzinvog igranja na stol su postavili Dimensions. Malo ležernije grupice su se zabavile igrama Dice Forge i Sheriff of Nottingham, a Clash smo ovoga petka zaključili partijom Galaxy Truckera koja se za čak polovicu igrača pokazala fatalnom! Pozivamo vas da nam se pridružite na igranju sljedećeg petka na istom mjestu u isto vrijeme i pozdravljamo vas sa fotografijom pobjedničkog broda!

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.