Pirates of the Spanish Main

Pirati španjolskih obala je prva strategijska konstrukcijska igra. U piratima španjolskih obala, igrači prave flote brodova koji plove do različitih otoka u nadi da će pronaći blago. Ovaj plijen je moguće doseći na dva načina: da zapovjedite svojoj bandi pirata da ga otkopaju iz zemlje ili da pošaljete protivnički brod u Davy Jones-ovu škrinju! Bilo koji od ovih načina igranja, biti će brzi i zabavni, a usklađen i unaprijed određen način određivanja štete i udaljenosti pravi od pirata španjolskih obala igru prvog izbora morskih vukova diljem svijeta.

Pirati španjolskih obala uključuju razne kolektorske predmete, kao što su brodovi, posada, blago, i poznati (i zloglasni!) likovi. Prodaje se u malim izdanjima kojima sastavljate praktično cijelu igru (“Jedna igra u jednom paketu”), koji se tipično sastoji od dva broda, otoka, posade, blaga i malene šesterostrane kocke te kompletnih pravila za igranje.

Nažalost sama igra se više ne proizvodi osim kao dio HeroClixa, ali samo par paketa koji se lagano nabave preko E-bay-a ili Amazona vam mogu donijeti tonu zadovoljstva.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.