Snowpiercer

Film koji istodobno oduševljava i baca u depresiju.

Napravljen na osnovi distopijskog društva postapokaliptičnog vremena u kojem je cijeli svijet zasut ledom i jedini ostatak civilizacije i ljudskog društva vlak je koji kruži Zemljom na osnovi perpetuumskog stroja.

 

 

Ja sam ostao zaprepašten količinom ljudskosti u tim nehumanim uvjetima. Kao Loganov bijeg, ovaj film vrti radnju odsječenosti ljudskog društva i podjele kojima težimo te uspijeva dozirati horor i realnost situacija u kojima se nalaze protagonisti.

Chris Evans je odradio odličan posao, Tilda Swinton i Ed Harris posebno se se istaknuli, no najbolji mi je bio Kang Ho Song zbog dijaloga s Chrisom. Meni od prije poznat iz filma Dobar, Loš, Čudan.

Film oduzima dah jednostavnim konceptom, koji kao da je preuzet iz Fallouta, a opet jedinstvenom jer se radi o opstanku cijele civilizacije. Specijalni su efekti točno kakvi trebaju biti, no duljina filma je malo pretjerana, ali razumljiva s obzirom na količinu alegorija i pouka koje možemo izvući.

Cijeli film se može opisati Curtisovim dijalogom pred vratima God Enginea, tako da bez dodatnih spoilera, uzmite kokice ako volite postapokaliptične filmove, i uživajte u filmu.

Ocjena: 7/10

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.