Knjige s naše police – Oštrica besmrtnika

Kako bismo članovima približili mnoštvo knjiga koje su dostupne putem naše male knjižnice kluba, odlučili smo predstaviti neke naslove i malo vam pisati o njima. Oni koji nisu upoznati sa zbirkom knjiga koju udruga ima na raspolaganju konkretne naslove mogu potražiti na našem profilu na Goodreadsu ovdje:  Klub Titan Atlas 

Za početak smo se odlučili za jedan nešto lakši naslov čija je nedavna filmska ekranizacija pobudila naše zanimanje. Radi se o japanskom strip manga izdanju Oštrica besmrtnika čiji je autor Hiroaki Samura. Originalno se pojavila u Japanu u časopisu Afternoon sada već davne 1993. godine. Priča je to o vještom samuraju Manjiju koji je odgovoran za smrt stotinu samuraja. Kako bi se iskupio za svoju krivicu, zaklinje se ubiti tisuću zlih ljudi. Fantastični elementi uključuju zavjet besmrtnosti u uz pomoć mističnih kessen-chu, crvolikih bića zbog kojih može zacijeliti bilo koju ranu uključujući spojiti odsječenu ruku.

Pomalo mračnog izričaja i prepoznatljivog jezgrovitog crtačkog stila, ovo djelo preporučamo za zreliju publiku zbog krvi i scena nasilja. Ova manga je izašla u ukupno trideset svezaka.  U Hrvatskoj je prvi puta izdana 2010. godine i prevedeno je ukupno 18 svezaka. Na polici našega kluba nalaze se prva dva nastavka. Oni koji se žele okušati u čitanju mogu nam se javiti svakog petka popodne na igranju Clash of the Titans.

Osim animirane serije, početkom ove godine izašla je i filmska ekranizacija. Za znatiželjnike evo i uvodne špice za najnoviju filmsku ekranizaciju u režiji Miike Takashija. Upozoravamo gledatelje da se radi o scenama koje nisu primjerene za djecu i one slabijih živaca.