Igra na dan – Relic Runners

Days of Wonder je 2013. godine izdao igru Relic Runners. Ova avanturistička igra u kojoj su igrači lovci na blago zagolicat će maštu svakog obožavatelja Indiane Jonesa. Baš poput njega, likovi koje možete odabrati za igru šarolikih su temperamenata i za igrače koji traže veći izazov mogu početi igru s nekim sposobnostima.

Kao što ilustracije i maštovito osmišljene komponente predlažu, radi se o dinamičnoj igri koja se, osim istraživanja hramova u džungli, bazira na utrkivanju. Plastične figurice koje predstavljaju igrače različitih su boja, ali u istoj natjecateljskoj pozi. Nakon uspješnog obilaska određenog hrama, igrači otkrivaju bodove, odnosno akcije koje će im pomoći na putu do pobjede. Kada su sve pločica hrama otkrivene, na mjesto hrama dolazi jedna od četiri vrste impresivnih plastičnih figurica koje predstavljaju blago. Igrači skupljaju bodove i setove figurica. Jednom otkriveni put olakšava kretanje, a igrači su ograničeni količinom hrane i opreme koja im je potrebna.

Igra je namijenjena za igranje dvaju do pet igrača, ali je zbog dinamike utrkivanja po ploči preporučena zlatna sredina od tri do četiri igrača. Ova igra raskošno dizajniranih komponenata oduzet će vam nešto manje od sat i pol vremena, a preporuča se igranje sa starijom djecom i odraslima.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: do sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.