Igra na dan – Bora Bora

Otvaramo tjedan igrom Bora Bora autora Stefana Felda iz 2013. godine. Poput prekrasnih i egzotičnih fotografija sa same turističke destinacije, i ova igra nudi pregršt oku ugodnih detalja.

Uz čvrste drvene i kartonske komponente, kartice i sama igraća ploča uređeni su u istom vizualu. Radi se o klasičnoj europskoj igri postavljanja radnika, sakupljanja setova i bacanja kockica. Igrači na izbor imaju pet ili više različitih mogućnosti svaki krug. Platežno sredstvo u igri su školjkice i tetovaže, a igrači se, osim za nakit i brojčanu nadmoć na ploči, natječu za kartice naklonosti bogova. Sukladno navedenom postoji više načina osvajanja bodova za pobjedu i svatko će moći pronaći onaj koji mu strateški više odgovara.

Igra je za dva do četiri igrača, a preporuka je za balansirana četiri igrača. Vrijeme igranja se za početnike može malo odužiti na oko dva sata, ali već pri prvom ponovljenom igranju tempo je brži. Igra je prilikom izlaska 2013. godine pokupila nekoliko nagrada i pohvala, a s obzirom da joj je ocijena na BGG već godinama na visokih 7,6  može se zaključiti da nudi solidnu igrivost i kvalitetu komponenti.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: do 2 sata

Preporučeni suigrači: djeca 12+ i odrasli zbog kompleksnosti taktiziranja

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.