Stephen King: Knjige i e-knjige

U jednom trenutku, Stephen King bio je na samom vrhu tehnologije eknjiga kao jedan od prvih velikih imena kojimu su izdali djela digitalno. No s obzirom na što sve eknjige posjeduju, King je otkrio, ništa ih neće moći zamjeniti u fizičkom obliku.

King je razgovarao sa HuffPost Live o njegovom sljedećem filmu, “A Good Marriage,” ali se na kraju razgovor pretvorio u razgovor o industriji knjiga.

“To nije slučaj kao sa cd-ovima ili kasetama. To su stvari koje su doživjele svoj vrhunac i završile,” King je rekao Joshu Zeppsu. “Može se tako reći i za knjige i da eknjige imaju svoje prednosti … Glavna razlika je u tome da su audio zapisi glazbe bili, okvirno, 120 godina najviše. Knjige su sa nama već tri, četiri stoljeća. Imamo duboku želju da posjedujemo knjige. To je sastavni dio ljudskog iskustva. Tu je također još jedna stvar: ako ispustite knjigu u zahod, možete ju izvući, osušiti te pročitati. No ako ispustite Kindle u zahod, s njim je gotovo.”

King je bio na čelu svih većih debata oko eknjiga na Amazon. King, sa još oko 900 drugih autora je napisao pismo, kao potporu izdavaču Hachette, koji je trenutno u sukobu sa divom Amazonom oko prava na zaradu preko eknjiga.

prenosimo sa Huffposta

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.