Prijedlog za čitanje četvrtkom – Buđenje Levijatana

Svemir, ratovi i intrige!

Na hrvatskom prijevodu nedavno je izašao novi roman za sve ljubitelje svemirskih opera – Buđenje Levijatana. Radi se o prvoj knjizi u serijalu naslova Prostranstvo. James S.A. Corey zapravo je pseudonim dva autora Daniela Abrahama i Tyja Francka koji zajedničkim snagama kreiraju ovu svemirsku sagu.

Ako ste voljeli Firefly i Milesa Vorkosigana, ovo je štivo za vas! U ovom su svemiru ljudi kolonizirali Sunčev sustav i sada gledaju dalje prema zvijezdama. Karizmatični likovi s kojima ćete moći podijeliti divljenje prostranstvima svemira pomalo odudaraju od onih o kojima ste čitali u romanima Iana M. Banksa ili pak Alastaira Reynoldsa. Radnja uspješno unosi noir elemente u svemirsko okružje i prenosi ne tako daleke ideje podjela – u ovom slučaju zemaljske vlade i Saveza vanjskih planeta, ubacite još i nekoliko tajnih korporacija i akcija može početi!

Serijal za sada ima pet knjiga dok je najnovija najavljena krajem ove godine. Serijal je zamišljen kao devet knjiga, a uz čitanje možete uživati i u gledanju serije istog naslova „ The Expanse“ prema knjigama. Prva sezona prati prvu knjigu, a nova sezona kreće već u veljači 2017.

Mnoštvo pozitivnih kritika i komentara na knjige i seriju dovoljno govore o tome kako ove svemirske avanture nikako ne biste trebali propustiti.

Kao dodatni bonus za čitanje na hrvatskom u izdanju Hangara 7 i da bi dodatno potaknuli skeptike prema serijalima čije nastavke u prijevodu nikada ne možemo dočekati, navodimo kako izdavačka kuća planira nastaviti izdavati serijal do kraja i prenijeti impresive originalne naslovnice i na domaća izdanja.

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.