Prijedlog za čitanje četvrtkom – Malazan Book of the Fallen

STEVEN ERIKSON – MALAZAN BOOK OF THE FALLEN

Ovoga četvrtka odlučili smo preporučiti serijal knjiga Malazan Book of the Fallen kanadskog autora Stevena Eriksona. U ovom završenom serijalu od deset knjiga koji broji više od 11 tisuća stranica nalazi se pregršt likova i fantastičnih motiva.

Ideja ove knjige došla je od dva autora: Stevena Eriksona i Iana Camerona Esselmonta koji su združenim snagama radili na osmišljavanju svijeta i okruženja za RPG. Oba autora pišu romane kojima se radnja događa u istome svijetu, dok se serijal Stevena Eriksona zove Malazan Book of the Fallen.

Zbog osebujne pripreme i osmišljavanja kompletnog novog svijeta sa svim kulturnim i geografskim karakteristikama epskih proporcija, već u prvom romanu izdanom 1999. Gardens of the Moon čitatelji će primijetiti posebnosti ove serije romana.

Priča koja se proteže kroz generacije likova, vojnih generala i političkih spletki često prelazi okvire tradicionalnih fantastičnih uradaka. Sam autor svojim likovima udahnuo je dubinu i poigravajući se sa ambivalentnim karakteristikama uspješno stvorio svijet gdje nema bajkovitih podjela na dobro i zlo.

Ovo je pravi trenutak za početak čitanja ovog serijala jer autor Steven Erikson gostuje početkom studenog (vikend 4-6. 11. 2016) u Beogradu na beogradskoj globalnoj konvenciji pop kulture Beokon.

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.