The Girl with All the Gifts – Novi film prema knjizi!

Prošle godine u našem prikazu romana nominiranih za Nagradu Arthur C. Clark predstavili smo i roman The Girl with All the Gifts.

“Distopijsko-apokaliptični triler u kojem je glavni lik desetogodišnja Melanie. Melanie je jako posebna i živi u tajnoj vojnoj bazi gdje svako dijete ima svoju ćeliju. Svaki dan po Melanie dolazi Narednik i s uperenim pištoljem nadgleda svoja dva čovjeka koji ju čvrsto privezuju u prijenosna kolica. Melanie misli da ju ne vole i u šali kaže da ih neće ugristi ako ju puste. Narednik i njegovi ljudi ne smatraju njezinu šalu smiješnom…”

Navedenu nagradu Arthur C. Clarke za prošlu godinu osvojio je i kod nas prevedeni roman Postaja Jedanaest u izdanju Znanja.

I dok je ova knjiga pokupila nagradu, distopijski roman The Girl with All the Gifts dobio je filmsku ekranizaciju. Film najavljen za jesen ove godine savršen je za sve Walking Dead nostalgičare. Glumačka ekipa obećava i na čelu su osebujna veteranka Glenn Close i karizmatična Gemma Arterton. Prve promotivne snimke obećavaju i provociraju – ovako izvan konteksta očekujemo barem manji incident zbog prikaza koji će netko smatrati uvredljivim s obzirom na reakcije zbog promotivnih postera za X-Men Apocalypse.

Prema službenom traileru i onome što smo mogli vidjeti dvanaestogodišnja Sennia Nanua koja glumi malu Melanie bi mogla biti jedna od traženijih glumica nove generacije.

Za sve zainteresirane trailer možete pogledati ovdje, a mi knjigu pomičemo na vrh naše velike hrpice knjiga koje ćemo uskoro čitati!