Castles of Mad King Ludwig (2014.)

Neuschwanstein

Dvorac s gornje fotografije ste zasigurno vidjeli bezbroj puta, no znate li tko ga je dao izgraditi i kako se on zove?

Dvorac Neuschwanstein (njem. Schloss Neuschwanstein, engl. New Swanstone Castle) dao je izgraditi kralj Bavarske Ludwig II u 19. st., poznat kao ljubitelj ekstravagantnih umjetničkih i arhitektonskih projekata.

Inspirirao je Disneyja za dvorac Uspavane ljepotice i njegov logotip, proizvođače puzzli, pa tako možete pronaći puzzle s motivima dvorca u svim godišnjim dobima, te izdavača igara na ploči Bézier Games i dizajnera Teda Alspacha za igru Castles of Mad King Ludwig objavljenju 2014. godine.

 

castles igra

U igri Castles of Mad King Ludwig igrači su graditelji i moraju izgraditi nevjerojatno ekstravagantne dvorce za kralja Bavarske Ludwiga II, prostoriju po prostoriju.

Svaki igrač započinje gradnju svog dvorca predvorjem, a nastavlja kupnjom jedne od sedam ponuđenih prostorija, koje na početku svakog kruga bira drugi igrač, odnosno glavni graditelj koji im je također i odredio cijenu, ili kupnjom hodnika ili stepeništa. Igrači plaćaju prostorije glavnom graditelju dok glavni graditelj igra posljednji i svoju prostoriju plaća banci. Nakon što doda prostoriju svom dvorcu, igrač dobija za nju bodove ovisno o veličini i tipu prostorije te dodatne bodove ovisno o njezinom mjestu, a kad prostoriju potpuno dovrši, tj. kada svi njezini ulazi vode prema drugoj prostoriji, igrač dobija jednu od sedam posebnih nagrada.

 

castles setting

Igra završava nakon nekoliko krugova, tj. kad se potroši špil kartica s prostorijama. Za kraj se igračima podijele dodatni bodovi za postignute bonus ciljeve, najpopularnije prostorije i onima koji su najbolje odgovorili kraljevim zahtjevima, koji se mijenjaju svakom igrom. Pobjednik je graditelj koji je skupio najviše bodova.

Castles of Mad King Ludwig je igra na ploči za 1-4 igrača starijih od 13 godina. Predviđeno trajanje igre je 90 minuta, iako sve ovisi o tome koliki ste perfekcionist i/ili koliki ste strateg u izgradnji i skupljanju bodova. Zabavna je, jednostavna i IMHO kratko traje.

castles na clashu

 

P.S. Ima i ekspanziju 😉 Castles of Mad King Ludwig: Secrets (2015.)

About Martina Plaščak

Po struci Informatolog, a u duši Renaissance woman :) nema toga što ne radim i što ne bih probala, samo da mi je nekoliko dana da o tome promislim, napravim analizu, proguglam i istražim, prespavam i raspravim kako sa sobom tako i sa svih mojih 7 savjetnika, jer čovjek nije otok, ali treba znati uživati u samoći.
Bookmark the permalink.