Mafija, druidi i psihopati – bilo je napeto na LARP danu

 

Ove subote mogli ste u prostorijama udruge Breza isprobati čak četiri LARP-igre. I potpuni početnik mogao se snaći u jednostavnim uputama i s nekoliko savjeta voditelja Miroslava Wranke.

Autobusna postaja otvorila je LARP-dan, a u danu koji je trebao biti sasvim običan pokazalo se da ništa nije onako kakvim se na prvi tren čini. Potpuni neznanci koji čekaju bus, čini se da baš ništa ne može poći naopako.

Iduća igra pod nazivom Dru skriva skupinu druida, koja treba odlučiti hoće li stati između dvije sukobljene vojske.

Za tim je na red došla mafija, odnosno Famiglia Bonifacio. Kada mafijaški boss pozove članove najuže obitelji na sastanak, nitko ne zna što se krije iza tajnovitog poziva. Problema je sve više, a vremena sve manje dok nekima izmiče tlo pod nogama.

LARP-dan završio je psihopat u igri Love is blue. Kada psihopat zatvori šest sasvim običnih ljudi, postavlja se pitanje kako spasiti živu glavu.

Tematika igara bila je različita, tako da je svatko moga pronaći nešto za sebe. Prethodno znanje nije bilo nužno. Potpuno novim igračima  trebala je pokoja sekunda da se ufuraju u ulogu, a oni iskusniji briljirali su na sceni. Kostimi nisu bili potrebni, već samo dobra volja igrača. Budući da je LARP nalik improviziranom teatru, kraj nije unaprijed poznat tako da igra svaki put završi drugačije. Sve ovisi o igračima.

Klub Titan Atlas zahvaljuje Miroslavu Wranki i udruzi Breza na organizaciji odličnih igara i lijepom prostoru te se nadamo ponovnoj suradnji. 🙂

 

Bookmark the permalink.