Čarobnjačke destinacije

diagonalley01.13.2015

U američkoj saveznoj državi Orlando već neko vrijeme ljubitelji Harryja Pottera mogu posjetiti turističku atrakciju Wizarding World of Harry Potter. Zakutna ulica prenesena je u život za obične smrtnike i bezjake civile u punom ruhu.

Wizarding World of Harry Potter

Ove godine 31. listopada Zakutnu ulicu pokušat će rekreirati i u New Yorku na sveučilištu Ithaca. Ulicu Press Bay Alley pretvorit će u najpoznatiju ulicu iz popularnog serijala o Harryju Potteru. Zbog velikog broja dućana koji su u privatnom nezavisnom vlasništvu, Ithaca organizira razne tematske festivale kroz godinu. Ovo je prvi puta da je za temu odabran Harry Potter. Zbog najavljenog broja posjetitelja koji broji preko nekoliko tisuća već se javljaju prijedlozi da se ovakav događaj počne održavati svake godine.

Harry Potter fans to transform Ithaca street into Diagon Alley

U najavi su natječaji za najboljeg čarobnjaka za djecu i odrasle te razne aktivnosti i ponude domaćih proizvođača.

baby_harry_potter

U ovom slučaju radi se o manjem projektu za jednu večer u godini. U pozadini svega je mnogo volje i truda, u financije ne želimo niti ulaziti. Svima nam je Amerika daleko, ali što mislite o posjećenosti ovakvih događaja koji su posvećeni raznim fantastičnim likovima i svjetovima?

Koje teme bi vas zanimale i što biste očekivali?