Povratak u budućnost

back_to_the_future

Ostao je jedan dan do dugo očekivanog 21. listopada 2015. Zašto je taj datum toliko važan znaju svi obožavatelji Povratka u budućnost. Naime, radnja drugog dijela smještena je u 2015., a Marty i Doc nas trebaju posjetiti baš 21. listopada.

volver_al_futuro_thedailyedge.thejournal.ie_

Nema puno onih koji ne znaju barem osnovne stvari o filmu: SF komedija s kraja 80-ih godina, tinejđer Marty McFly koji se druži s ekscentričnim znanstvenikom Docom Emmettom Brownom. Doc je jako pametan čovjek ima psa koji se zove po nekom znanstveniku, a upravo je završio rad na izumu života – vremeplovu. Svoj auto DeLorean prenamijenio je u vremenski stroj, a brzina koja nas može odvesti bilo gdje, točnije, bilo kad je 88 milja na sat.

Iako je Divlji zapad zanimljivo vrijeme za posjetiti, tema ovog članka je Povratak u budućnost 2, odnosno, što iz Martyjeve 2015. možemo pronaći u stvarnoj 2015.

Videopozivi bili su stvarnost u 2015. koju je Marty McFly posjetio, a vidimo da su i u našoj verziji 2015. sve učestaliji. Međutim, nisu na tako velikim ekranima. No, jedan bod za ekipu iz filma.

Film Ralje nema 19 nastavaka, ali 3D filmovi sve su popularniji, a čak se radi i na 4D filmovima koji nam pružaju osjećaj kao da smo u filmu. Još jedno dobro predviđanje. Jedan promašaj u predviđanju predstavljaju faks uređaji kojih ipak nema u tolikoj mjeri, odjeća se još uvijek ne suši sama, ali zato Google Glass ima elemente sličnost s filmom.

Ostalo je manje od dana do dolaska Martyja i Doca u naše vrijeme, a ovdje donosimo detalje o tri najzanimljivija proročanstva o 2015.:

  1. Leteći automobil

Više od pola godine je iza nas, međutim leteće automobile nigdje ne vidimo. Nažalost, ovo se proročanstvo nije ostvarilo, no nikad se ne zna, možda za koju godinu i to vidimo. Ili leteći parni vlak. Koji putuje kroz vrijeme.

delorean Timetrain

  1. Hoverboard

Vjerojatno nema osobe koja je gledala Povratak u budućnost, a da barem u jednom trenutku nije poželjela imati leteći skejt. Odličan izum, a ako je vjerovati medijima, uskoro postaje i stvarnost jer je prototip izrađen. Pokrenutno je prikupljanje sredstava na Kickstarteru za njegovu izradu, a ovisno o visini donacije možete čak i dobiti jedan prototip (prvih 10 koji doniraju 10 000 $ dobivaju Hendo hoverboard, a manje donacije mogu dobiti besplatnu vožnju). Zanimljivo je da će isporuka biti 21.listopada 2015. godine.

hh

  1. Najkice

Tenisice koje se same vežu bile su prava senzacija 1980-ih, a redatelji su još jednom bili dobri u predviđanju budućnosti. Naime, Nike je još 2011. predstavio tenisice koje su bile takvog dizajna, a ove godine rade i na energetskim vezicama.

66840-341176

Back-To-The-Future-Expectation-Vs-Reality-11-Pics.SR5_

Možda ekipa iz Povratka u budućnost nije sve pogodila, ali zanimljivo je pronaći neke podudarnosti. Nikad nećemo znati bi li znanstvenici radili na pravom hoverboardu da nije bilo filma. U svakom slučaju, zabave i smijeha u filmu ne nedostaje pa ih ne smijemo zaboraviti ni u stvarnom životu.

Za kraj donosimo jedan video s 9gaga u kojem možemo vidjeti kako bi bilo da Marty i Doc dođu u ovu našu 2015. Video pogledajte ovdje.

Bookmark the permalink.