The Dark Tower

Longing_the_Dark_Tower_by_andyfactor-1

The Dark Tower serija je knjiga koju je napisao Stephen King, u kojoj se prožimaju različite teme, uključujući fantaziju, znanstvenu fantastiku, horor i Divlji zapad, a sada je najavljeno da će dobiti i filmsku ekranizaciju u 2017. Priča prati “revolveraša” i njegov zadatak da pronađe toranj, koji je i fizički i metaforički cilj njegove potrage. King je opisao ovu seriju kao svoj magnum opus. U kompletu od osam knjiga ukupno je 4,250 stranica, a mnoge druge priče koje je napisao King se često povezuju s ovima, tako ubacujući nove likove i kocepte u priču. Serija stripova koja prati radnju prije knjiga zavrašava kompletnu priču.

Seriju je inspirirao “Childe Roland to the Dark Tower Came” Roberta Browninga, čiji je cijeli tekst tiskan u zadnjem poglavlju serije. U izdanju iz 2003. The Gunslinger, King također Gospodara prstenova, legendu o kralju Arturu, ali i Dobar, loš i zao kao inspiracije. Također naglašava kako je Eastwoodov “Man with No Name” lik jedan od najvećih inspiracija za protagonista, Rolanda Deschaina. Kingov stil za imena gradova i zemalja, kao na primjer Srednji svijet, a i njegov specifični jezik (Visoki Govor), također je inspiriran radovima J. R. R. Tolkiena.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.