Final Fantasy VII Remake

ff7_remake_02

Ove godine E3 sajam nas je iznenadio s mnogo stvari koje nismo očekivali. Postojale su samo glasine, ali kada je došla potvrda SquareEnixa na njihovoj konferenciji, obožavatelje su bacili u delirij. Najavljeni remake je Final Fantasy VII koji će prvo doći na PS4, Xbox One i PC. Osim remakea Final Fantasy VII najavljen je i The Last Guardian.

Glavni dizajner koji radi na remakeu je Tetsuya Nomura, koji nam je obećao da to neće biti potpuno ista igra nego će ponuditi i još neke nove stvari.

Sama igra izašla je 1997. i trebala je izaći na SNES, ali je odlučeno da se prebaci na CD-ROM i izašla je na Playstationu. Zbog jake promocijske kampanje, igra je doživjela veliki uspjeh i ostala zapamćena kao jedna od najboljih Final Fantasy igara u serijalu.

Priča nas stavlja u poziciju Clouda Strifea koji radi kao najamni plaćenik koga unajmi ekoteroristička skupina AVALANCHE. To ga dovodi do toga da upozna Aerith i pomogne joj u borbi protiv Shinre.

Borbe u FF7 su turn based i odlično napravljene, tako da se više likova može u isto vrijeme boriti.

Ovo je igra koja je u meni probudila strast za RPG igrama i otada mi je jedna od najdražih. Nadam se da će remake ispuniti sva očekivanja vjernih fanova. Do tada nam ostaje samo čekati.

I naravno za kraj, igra je dobila nastavak za PS2 Final Fantasy VII Dirge of Cerebrus i animirani film Final Fantasy VII Advent Children.

 

 

Bookmark the permalink.