War of the Ring

U igri War of the Ring jedan igrač uzima ulogu vođe Slobodnih Naroda, dok je drugi igrač vođa Vojski Sjene. Na početku, Slobodni Narodi nisu voljni ići u rat protiv Saurona, tako da ih prvo mora napasti Sauron ili ih mora nagovoriti Gandalf ili netko drugi iz Družine, prije nego rat zaista počne: cijeli ovaj proces predstavlja Politička Traka, koja pokazuje je li nacija spremna za rat ili ne.

Igra može završiti vojnom pobjedom, ako Sauron osvoji dovoljan broj gradova i utvrda Slobodnih Naroda ili obrnuto. No, prava nada Slobodnih Naroda leži u Prstenovoj Družini: dok se vojske sukobljavaju diljem Međuzemlja, Prstenova Družina tajno pokušava doći do Planine Usuda da bi uništila Prsten. Sauron toga nije svjestan, no posvuda traži svoj Prsten, a Družina će se morati nositi s mnogim opasnostima na putu, koje predstavljaju pravila Lova na Prsten. No, Družina može utjecati na Slobodne Narode da se bore protiv Saurona, tako da igrač koji vodi Slobodne Narode mora balansirati između vođenja bitki, diplomacije i usmjeravanja Družine ka završetku njihove avanture.

Svaka je runda ovisna o bacanju Akcijske kocke: svaki će nam ishod dati različite akcije (putovanje vojski, likova, regrutiranje vojski, napredak Političke Trake).

Akcijske se kocke također koriste da bi se igrale ili povlačile karte Događaja, koje služe da bi ispričale specifične dijelove priče (ili događaje koji su se mogli dogoditi) koji se ne mogu prikazati tijekom igre. Na svakoj karti Događaja piše određeni tekst koji će preokrenuti tijek igre ili dozvoljavati specijalne akcije.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.