Axis and Allies

Axis and Allies najuspješnija je Milton Bradleyeva igra iz Gamemaster serije.

Predstavlja Drugi svjetski rat na velikoj pozornici. Do pet igrača može igrati podjeljeno u dva različita tima. Osovina su Njemačka i Japan, a saveznici su SAD, Ujedninjeno Kraljevstvo i Sovjetski Savez.

 

U igri je cijela mapa svijeta, slična Riziku. Uz igru dolaze maleni plastični dijelovi u obliku vojnih vozila i vojnika.

Igrači imaju na raspolaganju pješadiju, tenkove, zrakoplove, brodove, podmornice, transporte, protuzrakoplovne topove te tvornice. Svima je mehanika jedinstvena, a mnogi imaju posebne mogućnosti.

 

Igrači moraju surađivati sa svojim suigračima da bi koordinirali svoje napade te da bi odlučili kako najbolje iskoristiti svoje mogućnosti proizvodnje. Igrači također mogu riskirati svoju proizvodnju na superoružja koja bi mogla potpuno okrenuti smjer rata.

Axis and Allies je originalno izdao Nova Games 1981.

Ova igra je jedna od najboljih ratnih igara  koje smo ikada igrali i velika preporuka svim zaljubljenicima u Drugi svjetski rat i strateške igre.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.