Cosmic Encounter

Sagradite galaktičko carstvo… U dubini svemira, vanzemaljci se nadmeću za prevlast nad Kozmosom. Savezi se stvaraju i nestaju u trenucima, dok kataklizmičke bitke šalju brodove u warp. Igrači biraju rase među nekoliko desetaka, svaka sa svojom jedinstvenom moći koja im pomaže u stvaranju galaktičkog carstva.

Mnoge klasične rase iz starijih izdanja se vraćaju kao što su Oracle, Loser ili Clone. Novootkrivene se rase također ubacuju u borbu za vlast, kao što su Remora, Mite i Tick-Tock. Ova klasična igra vladavine nad cijelim svemirom se vraća među igre na pločama.

Cosmic Encounteru igrači su vođe vanzemaljskih rasa. Tijekom igračeve runde, oni postaju napadači. Napadač napada drugi planet kroz ogromna hipersvemirska vrata. Napadač vuče kartu iz Destiny (sudbinskog) špila, te može povući svoju metu, posebne karte ili sam bira što napada. Tada uzima hipervrata i stavlja ispred jednog od planeta, čime označava svoju metu da ju svi vide. Tada se računa napad protiv obrane i obje strane mogu pozvati saveznike, te se igraju karte Encountera (susreta), a napad i obrana se, sa svojim saveznicima, nadmeću za pobjedu.

Cilj je igre postaviti svoje kolonije na tuđe planete. Igrači igraju u rundama u pokušaju da to naprave. Pobjednik ili pobjednici su oni igrači koji uspiju postaviti pet kolonija izvan svoga planetarnog sustava. Igrač ne mora imati kolonije u svim sustavima, samo pet kolonija na planetima izvan svoga sustava. One mogu biti u jednom sustavu ili više njih. Igrači mogu koristiti vojnu snagu, vještinu i diplomaciju da bi osigurali pobjedu.

Igra je jako zabavna, no tako je nepredvidiva da je čekanje reda za igru horor. Izazovna je i mora se pametno birati saveznike ovisno o tome tko i koliko dobro pamti izdajnike. Biranje saveznika moglo bi se čak svesti i na to toga koliko nekoga poznajete.

Znanje koje je potrebno da biste igrali svrstava ovu igru u igre za 12+ i ogroman izbor rasa će zahtijevati od igrača dobro razumijevanje taktike i strategije. Karte koje igramo i Encounteri su zabavni, no postoji toliko opcija i trenutaka kada određena akcija može biti izvršena. Zagarantirana je zbrka za početnike. No, unatoč svemu jako je igriva i čak i u velikom broju igrača svi će se zabaviti jer je konstantan tijek zbivanja u kojem svatko igra, možda kao napadač, obrambeni ili kao saveznik.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.